Táblagép hírek, Tablet PC hírek, újdonságok

Ha kíváncsi vagy, mi történik a táblagépek világában, nálunk megtalálod!
« Előző oldal     [1]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [98]     Következő oldal »
IGZO panellel jön a Sharp csúcstablet
IGZO panellel jön a Sharp csúcstablet
2013. 05. 21.
Az új Aquos Pad minden ízben a felsőkategóriába termett, és némi különlegessége is van az IGZO panelből kifolyólag. Az ultra magas felbontású készülék persze nem csak szemet gyönyörködtető kijelzőből áll. A sebességre sem igen lehet majd panaszunk.
Gyorsabb lesz az Asus táblatelefonja
Gyorsabb lesz az Asus táblatelefonja
2013. 05. 20.
Az Asus FonePad bemutatására a Mobile World Congressen került sor, és most, pár hónap elteltével máris érkezik a ráncfelvarráson átesett kivitel. Legalábbis az Asus így állította be, de a valóság azért egy kicsit mást mutat, hiszen szó sincs helycseréről. Az utódnak tekinthető kivitel drágább lesz, mint a jelenlegi változat - nem is kevéssel.
Archos 80 Xenon – kapcsolatban mindenhol
Archos 80 Xenon – kapcsolatban mindenhol
2013. 05. 19.
Az Archos legújabb készülékének abban rejlik a különlegessége, hogy meglehetősen jó hálózati képességekkel rendelkezik, ami egy 3G HSDPA hálózati modemben csúcsosodik ki. Az Android 4.1 operációs rendszert futtató masina frissessége viszont már nem olyan dicséretet, de remélhetőleg erre majd rágyúrnak egy frissítéssel. Nagy munkát nem jelentene a vállalatnak, hiszen egy szűz szoftverrel van dolgunk, nincsenek előre telepített megoldások.
Júniusban jön az Nvidia konzolja
Júniusban jön az Nvidia konzolja
2013. 05. 18.
A Projekt Shield néven fejlesztett masina némi csúszásban van az eredeti tervekhez képes, de már nem kell rá sokat várnunk. Az Nvidia márkajelzése szerepel ugyan a gépezeten, de a forgalmazásról hálózat híján, nem az Nvidia fog gondoskodni, hanem különböző független partnereket gyűjtöttek maguk köré az Egyesült Államokból és Kanadából. A legnagyobbak között olyanokat találunk, mint a Newegg, a GameStop, a Micro Center, de a Canada Computerst is joggal emelhetjük ki.
 
Különleges konyhamester az Archostól
Különleges konyhamester az Archostól
2013. 05. 22.
Az Archos egy egészen furcsa készüléket leplezett le, illetve nincs is ebben semmi furcsa, legfeljebb az, hogy miért kellett erre mostanáig várni. A ChefPad a konyhában fog kikötni, és valódi segítség lesz a nem éppen unatkozó háziasszonyok számára. A készülék neve egyértelműen rámutat arra, hogy mi is a készülék célpiaca. Az Archos ezúttal nem a nappali szórakoztatóeszköze szeretne lenni, hanem a sütés és főzés folyamán kellemes társ. Az eszköz ennek megfelelően több ponton is eltér a megszokottól, de azért annyira elvont célszerszámra senki ne számítson. A vastag szilikon borítás és a fokozatmentesen állítható állvány már első ránézésre világossá teszi, hogy ez a gép nemesebb feladatot szolgál, mint a társai. A csepp- és porállóság viszont csak erre terjed ki, a tokja nélkül ez is védtelen, ami azért sajnálatos. A 9,7 hüvelykes, IPS panellel elláttot készülék ugyan csak 1024 x 768 képpontos felbontással rendelkezik, de nagyrészt úgyis egy kupac liszt alatt kell majd keresni, és messziről bogarászni, így ez lényegtelen itt most. A Chef App alklamazás segít majd nekünk abban, hogy mindent megtaláljunk, amire szükségünk lehet. Étel, valamint italreceptektől kezdve a vásárlási tanácsokon át a különböző vacsora, ebéd vagy reggeli ötletekig. A 8 GB-os tárhelyen biztosan sok receptkönyv fér el, de ha ez kevésnek bizonyulna, akkor sincs gond, hiszen egy microSD-vel erről ...
Különleges e-Ink tábla az iskolapadba
Különleges e-Ink tábla az iskolapadba
2013. 05. 16.
A Sony egy egészen érdekes masinát dolgozott ki, amivel a tanulók életét tennék lényegesen könnyebbé a jövőben. Az egyenlőre névtelenségbe burkolózó készülék óriási képátlóval fogadja az érdeklődőket, de fizikailag mégis egészen kicsi és könnyű lesz. A japánok nem titkolt célja, az egyszerű spirálfüzetek kiváltása hosszabb távon.
R7 és R12 néven fejlesztik a HTC táblákat
R7 és R12 néven fejlesztik a HTC táblákat
2013. 05. 15.
A HTC tabletjeinek terve gyakorlatilag mindennapos témává kezd válni az elmúlt időszakban. Az első pletykák még tavaly novemberben futottak be, és egy bizonyos pont azóta is változatlan ezekben. Mégpedig az operációs rendszer, ami egyre biztosabb, hogy a Windows 8 valamely verziója lesz.
300 dollárnál is olcsóbb Windows 8 tabletek jöhetnek.
300 dollárnál is olcsóbb Windows 8 tabletek jöhetnek.
2013. 05. 14.
Az Asus vezérigazgatója a vállalat terveit néhány napja vázolta, amikoris nyilvánosságra hozták az első negyedéves pénzügyi jelentéseket. Az Asus egészen jól szerepelt, de az előzetes várakozásoktól talán egy kicsit elmaradt a taiwani vállalat. Összesen 3 millió gépezetet tudtak értékesíteni az első ciklusban.
TeXet TM-9751HD – az iPad-szerű négymagos
TeXet TM-9751HD – az iPad-szerű négymagos
2013. 05. 13.
A TeXet neve talán most még nem olyan ismerősen csengő, de a jövőben talán többször láthatjuk majd felbukkanni. Az orosz gyártó ugyan lassabban halad a fejlesztésekkel, mint a kínaiak, de azt jól láthatjuk a TH-9751HD esetében is (amellett, hogy a neve nem éppen barátságos), hogy egészen összeszedett géppel van dolgunk.
 
Earl, az egyszerű név mögé bújtatott csoda
Earl, az egyszerű név mögé bújtatott csoda
2013. 05. 17.
Ez az androidos táblagép olyan, amihez foghatót még biztosan nem láttunk korábban. Az Earl már nem is annyira egyszerű tablet, inkább, mint egy célszerszámra, úgy tekinthetünk erre a masinára. Minden túrázó felszerelésének kötelező tartozéka kellene hogy legyen, no de lássuk miről is van pontosan szó. A készülék már ránézésre is eltér a megszokottól, hiszen a gép alján egy gumira kötött karabiner van, amelynél fogva könnyedén felakaszthatjuk bárhova. Félteni sem különösebben kell az Earlt, mivel a háza masszív és védett a porral és vízzel szemben is. Az előlapot egy 6 hüvelykes e-Ink technológiás megjelenítő tölti ki, míg a hátlapjára egy napelem került, ami az alacsony fogyasztást figyelembe véve, megfelelő odafigyeléssel, kimeríthetetlenné teszi a készüléket. Az Earl meglehetősen erős belbeccsel rendelkezik, de itt sem a kétmagos chipkészlet ami igazán fontos, hanem hogy rettentő széles a kapcsolati lehetőségek tárháza. Van benne ANT+ támogatás, ami a különböző egészségügyi szenzorok kezelését segíti, de a Walkie-Talkie funkcióról sem kell lemondanunk. Emellett FM rádió, NFC lapka, GPS vevő és WLAN is van a fedélzeten, ám a HSDPA-nak sajnos híján vagyunk (vélhetően az ára miatt). Továbbá az is kiemelendő, hogy a beépített környezeti érzékelők olyan pontos képet adnak a jelenlegi időjárásról, hogy kisebb becsléseket is tud magának ké...
« Előző oldal     [1]   [7]   [8]   [9]   [10]   [11]   [98]     Következő oldal »