Archos 80 Xenon – kapcsolatban mindenhol

2013. 05. 19.

Az Archos legújabb készülékének abban rejlik a különlegessége, hogy meglehetősen jó hálózati képességekkel rendelkezik, ami egy 3G HSDPA hálózati modemben csúcsosodik ki. Az Android 4.1 operációs rendszert futtató masina frissessége viszont már nem olyan dicséretet, de remélhetőleg erre majd rágyúrnak egy frissítéssel. Nagy munkát nem jelentene a vállalatnak, hiszen egy szűz szoftverrel van dolgunk, nincsenek előre telepített megoldások.

A készülék előlapját egy IPS technológiával dolgozó megjelenítő tölti ki, mely 1024 x 768 képpontos felbontással operál. Ez nem jelent majd különösebb problémát a négymagos, 1,2 GHz-es órajelen üzemelő Snapdragon chipkészletnek, mely munkáját 1 GB-nyi rendszermemória segíti. A háttértára bővíthető memóriakártya segítségével, így nem jelent gondot, hogy alapból csak 4 GB áll rendelkezésünkre.

Ezek a tulajdonságok sem festenek rosszul, de az igazán ütős részleg a kapcsolati terület. A masina kínál 802.11 b/g/n WLAN támogatást, van benne Bluetooth és GPS vevő is, de nem hiányzik az FM rádió sem, a legfontosabb pedig a HSDPA kapcsolati lehetőséget nyújtó mobil kommunikációs egység. Ezen felül van még két kameránk, előre egy ismeretlen felbontású, de vélhetően VGA tekint, hátra pedig egy LED villanót is nélkülöző 2 megapixeles megoldás került. A 11,3 milliméter vastag eszköz 440 grammot nyom, ami nem éppen könnyű a méretéhez mérten sem. Remélhetőleg az izmos telep miatt van ez így, ám viccet félre téve, ennek a kapacitásáról nem esett szó.

Az Archos 80 Xenon ára 240 dollár lesz, és valamikor júniusban kerülhet a boltok kirakatába. A 8 colos masina fehérben és feketében is pózolt már a kamerák előtt, így a két alap árnyalatban biztosan hozzáférhető lesz.