Kitérő: Szeptemberben jön a Galaxy Note III

2013. 08. 09.

A Samsung következő csúcsmodellje ugyan nem táblagépek közé sorakozna eredendően, de a mérete már lassan megfelelő azoknak, akik már egy kisebb tablettel is megelégednének. A várhatóan közel 6 hüvelykes képátlóval operáló gép a képernyőjéhez mérten ráadásul igen kicsi lesz a vékony keretek miatt, így külön praktikus lehet tablet helyett, ha nem hiányolnánk az a jó egy colt, amivel hátrányban van a belépő táblákkal szemben.

A dél-koreai piacvezető gyártó egyelőre nem ismerte el hivatalosan, hogy a Note harmadik generációjának a leleplezésére készülnek, de egészen egyértelmű célzást azt tettek a megjelent invitáló lapokkal. Eddig a Samsung azt írta az ilyen meghívókra, hogy „Save the date”, míg most a „Note the date” szlogennel futhatunk össze a beharangozó sajtós anyagon.

A nagy leleplezésre a berlini IFA kereteiben kerül majd sor, illetve azt megelőzően pár nappal, de ugyan azon a helyszínen. A szeptember negyediki rendezvényt a helyszínen több ezren fogják követni vérhatóan, és az élő YouTube közvetítés pedig tíz, ha nem százezreket fog megmozgatni. Az év első Unpacked 2013 rendezvényén márciusban a Galaxy S4-et üdvözölhettük, most pedig a Galaxy Note újabb felvonására szól a jegyünk az Unpacked 2013 Episode 2 néven futó eseménnyel.

A Galaxy Note III-ról egyelőre hivatalosan semmit nem tudni, de rengeteg pletykát hallhattunk már. Ezek alapján az újdonságot egy Exynos 5420 vagy egy Snapdragon 800 chipkészlet fogja meghajtani, és a kiválasztott SoC a kiszivárgott tervek alapján nem kevesebb mint 3 GB-nyi RAM társasságát fogják élvezni. A képátlóról semmit nem tudni biztosan, de azt szinte kijelenthetjük, hogy a mostani 5,5 colnál nagyobb lesz. A merészebb tippek szerint még a 6 hüvelyket is át fogják lépni, de a minimum az 5,7-es képátló. A panel akár mekkora is legyen, a felbontásra Full HD lesz.