Sorban jönnek az iOS 7 bétái

2013. 08. 14.

Az Apple mérnökei gőzerővel dolgoznak az iOS 7 operációs rendszeren annak érdekében, hogy az újra felpezsdítse a vásárlók érdeklődését. Az első fogadtatás sajnos nem volt túl rózsás, és azóta a fejlesztések a szolidaritás irányába folynak, tehát egyre jobban kezd színesedni a rendszer. A legújabb, ötödik béta kiadás már egyáltalán nem olyan sivár, mint ahogy ez az egész indult.

 

Az ikonkészlet több ponton is változott az elmúlt időszakban az appokra és a menükre vonatkozóan is egyaránt. A beállítások között például már nem egyszínű grafikákkal futhatunk össze, hanem ezek inverz alakot öltöttek és több színbe bújtak, így gyorsabban megtalálhatjuk majd, amit keresünk. A parancsikonok között említést érdemel például a Twitter, ami szolidabb lett, igazodva a teljes iOS 7-hez. Ezek mellett a felület áttünésein is dolgoztak, így az animációk gyorsegymásutánjában összefuthatunk majd még kisebb változásokkal is.

 Emellett a kezelhetőségen is sokat dolgoztak. Egyszerűbben fognak azok boldogulni, akik először látják például az iOS-t. Az elhúzásos műveleteknél eredetileg nem emelték ki, hogy milyen irányú mozdulatra van szükség (most már igen), és az alulról elővarázsolható beállítási rész esetében már megadható lesz, hogy alkalmazások alatt inaktív legyen. Ez azért fontos, mert eredetileg véletlenül is előcsalogathattuk egy óvatlan ujjmozdulattal.

 Mindezek mellett persze folyamatosan javítják a hibákat is, és már egészen jól sikerült kipofozni az eleinte rettentő bugos iOS-t. Az új rendszer valamikor a következő hónapban érhet el a Gold Master kiadáshoz, ami már a fejlesztés végének közeledtét jelzi előre.

 Az iOS 7 elfut az összes modernebb Apple vason. Feltelepíthető lesz iPadra a második generációtól, iPad minire, iPhone 4-re vagy újabbra és ne feledjük az iPod Touchot sem, hiszen erre is felmegy, ha ötödik generációs magoldással rendelkezünk. A legegyszerűbb ha OTA tesszük fel a frissítéseket, de akkor gondoskodjunk a stabil kapcsolatról és a megfelelő töltöttségről. Az ötödik bétával 150 MB-nyi adatot kell letöltenünk.