Táblagép hírek, Tablet PC hírek, újdonságok

Ha kíváncsi vagy, mi történik a táblagépek világában, nálunk megtalálod!
« Előző oldal     [1]   [2]   [3]   [98]     Következő oldal »
Okostelefon- és táblagépkereső egyenesen a Google-től
Okostelefon- és táblagépkereső egyenesen a Google-től
2013. 08. 13.
Az egészen furcsa, Android Eszközkezelő néven bemutatott szolgáltatás csak egy azok közül, amiből amúgy is van már több tíz a Google Play Store kínálatában, ám mégis vannak különlegességei, ami miatt szerethetőbb, mint az alternatív megoldások, de sajnos egyelőre nem sok mindenre vagyunk vele képesek.
MediaTek partner lesz jövőre az Amazon
MediaTek partner lesz jövőre az Amazon
2013. 08. 12.
Egy kínai hírlap érdekes dokumentumokra tett szert, amik kapcsot jelentenek az Amazon és a MediaTek között. Az amerikai tartalomszolgáltató és Kína piacvezető chipgyártója között a viszony vélhetően a Kindle táblagépek kapcsán fog megerősödni. A kiszivárgott dokumentumok alapján 2014-ben a MediaTek lehet az Amazon lapkaszállítója.
A legfejlettebb SoC-on dolgozik a MediaTek
A legfejlettebb SoC-on dolgozik a MediaTek
2013. 08. 10.
A MediaTek egyre jobb piaci pozíciót vív ki magának napról napra, és ezt csakis maguknak köszönhetik. A vállalat rendkívül olcsón kínál kapcsolati modult integráló négymagos chipet, ráadásul a megoldás erejével sincs gond. És újat  is folyamatosan tudnak mutatni a nagyvilág számára, hiszen már van a palettájukban valódi nyolcmagos lapka és most jön a világ első big.LITTLE MP-se.
Kitérő: Szeptemberben jön a Galaxy Note III
Kitérő: Szeptemberben jön a Galaxy Note III
2013. 08. 09.
A Samsung következő csúcsmodellje ugyan nem táblagépek közé sorakozna eredendően, de a mérete már lassan megfelelő azoknak, akik már egy kisebb tablettel is megelégednének. A várhatóan közel 6 hüvelykes képátlóval operáló gép a képernyőjéhez mérten ráadásul igen kicsi lesz a vékony keretek miatt, így külön praktikus lehet tablet helyett, ha nem hiányolnánk az a jó egy colt, amivel hátrányban van a belépő táblákkal szemben.
 
Sorban jönnek az iOS 7 bétái
Sorban jönnek az iOS 7 bétái
2013. 08. 14.
Az Apple mérnökei gőzerővel dolgoznak az iOS 7 operációs rendszeren annak érdekében, hogy az újra felpezsdítse a vásárlók érdeklődését. Az első fogadtatás sajnos nem volt túl rózsás, és azóta a fejlesztések a szolidaritás irányába folynak, tehát egyre jobban kezd színesedni a rendszer. A legújabb, ötödik béta kiadás már egyáltalán nem olyan sivár, mint ahogy ez az egész indult.   Az ikonkészlet több ponton is változott az elmúlt időszakban az appokra és a menükre vonatkozóan is egyaránt. A beállítások között például már nem egyszínű grafikákkal futhatunk össze, hanem ezek inverz alakot öltöttek és több színbe bújtak, így gyorsabban megtalálhatjuk majd, amit keresünk. A parancsikonok között említést érdemel például a Twitter, ami szolidabb lett, igazodva a teljes iOS 7-hez. Ezek mellett a felület áttünésein is dolgoztak, így az animációk gyorsegymásutánjában összefuthatunk majd még kisebb változásokkal is.  Emellett a kezelhetőségen is sokat dolgoztak. Egyszerűbben fognak azok boldogulni, akik először látják például az iOS-t. Az elhúzásos műveleteknél eredetileg nem emelték ki, hogy milyen irányú mozdulatra van szükség (most már igen), és az alulról elővarázsolható beállítási rész esetében már megadható lesz, hogy alkalmazások alatt inaktív legyen. Ez azért fontos, mert eredetileg véletlenül is elő...
Egyre több Windows 8-as tábla ára csökken
Egyre több Windows 8-as tábla ára csökken
2013. 08. 07.
A héten két olyan áresésről is híreket kaptunk, amire igazából számítani lehetett az alacsony népszerűség miatt, de valahogy eddig azért nem mertünk volna ezekre fogadni. A Microsoft a Surface Pro árát tornázta lentebb, az Acer pedig az Iconia W3 esetében vágta meg az árcímkét.
Nagyképű és felbontású táblákon ténykedik a Samsung
Nagyképű és felbontású táblákon ténykedik a Samsung
2013. 08. 06.
A Samsung mostanában egy sor újdonsággal rukkolt elő, legyen szó táblagépekről vagy okostelefonokról, de nagyon úgy fest, hogy a lendületük továbbra sem csökken, és hamarosan két újabb nagy dobással állhatnak a tisztelt közönség elé. Az SM-P900 és az SM-P600 egy ponton, a felbontásban azonos képet fest, de semmi más közös nevező nem lesz jelen állás szerint.
Minden Los Angeles-i diák iPad-ot kap
Minden Los Angeles-i diák iPad-ot kap
2013. 08. 05.
Az Apple táblagépe egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de már nem csak, mint szórakoztatóelektronikai eszköz, hanem mint a tanulást segítő masina is. Egy a Los Angeles-i oktatásti bizottság és az Apple között létrejött szerződés alapján, több mint fél millió iPad került beszerzésre és kiosztásra a tanulók között a következő fél évben.
Jelly Bean a Gingerbread előtt
Jelly Bean a Gingerbread előtt
2013. 08. 04.
Megtörtént a hónapok, sőt évek óta várt helycsere az androidos rendszerek körében. Immáron nem a 2010-ben leleplezett mobilos megoldás vezeti a piacot házon belül, hanem a legfrissebbnek kikiáltott megoldás, ami valójában három különböző kiadásból áll össze.
 
Oktatási tabletekkel állt elő az Intel
Oktatási tabletekkel állt elő az Intel
2013. 08. 08.
Az Intel számára már régóta fontos az oktatás támogatása és a digitális eszközök becsempészése az iskolapadokba. Most az ilyen célokra szánt eszközfelhozatalt újabb két fővel bővítették ki, ám érdekes módon ezeknek az eszközöknek az esetében nem a Windows mellett tették le a voksukat.   A 7 és a 10,1 hüvelykes készülékeken az Android 4.1 operációs rendszer teljesít szolgálatot. A Jelly Bean a kisebbiknél 1024 x 600 képponból rajzolódik ki, míg a nagytesó esetében már 1280 x 800 pixelt kell megmozgatnia a hardvernek. Ennek megfelelően alakították ki a motortér tartalmát is, ugyanis a 7 colosat az Atom család Z2420-as tagja mozgatja, míg a 10,1-esnél a Z2460 került bevetésre. Az üzemidő tekintetében közel azonosak, de érdekes módon a kisebbik modell egy kicsit überelni tudja azonos terhelés mellett a nagyobbikat. A 7 hüvelykes nagyjából 8 órát bír ki egy töltést követően, míg a 10,1 colos panelűnél 6,5-7 órával kell számolni. Egy tanítási nap tehát nem különösebben okoz majd neki gondot, hiszen ott nem kap ennyire hosszú folyamatos terhelést egyik tábla sem. A Medfield platform köré épített gépeknél odafigyeltek arra is, hogy ezekre azért elképzelhető, hogy nem vigyáznak majd annyira, mint egy hímes tojásra. Az IP41 védelem gondoskodik arról, hogy a kósza vízcseppek és a durvább pakolászások ne tehessenek benne kárt. A rendszermemóriájuk egyaránt 1 GB, d...
« Előző oldal     [1]   [2]   [3]   [98]     Következő oldal »