Egyre több Windows 8-as tábla ára csökken

2013. 08. 07.

A héten két olyan áresésről is híreket kaptunk, amire igazából számítani lehetett az alacsony népszerűség miatt, de valahogy eddig azért nem mertünk volna ezekre fogadni. A Microsoft a Surface Pro árát tornázta lentebb, az Acer pedig az Iconia W3 esetében vágta meg az árcímkét.

 

A Windows RT-ből tudvalevő, hogy rengeteg tornyosul még a redmondiak raktáraiban, és vélhetően ez igaz a Pro variánsra is. Hogy az üzletet élénkítsék, folyamatos akciókkal szolgálnak, és a legújabb megmozdulásukat követően, több mint 10 százalékot esett az ajánlott fogyasztói ár. A 64 GB-os kivitel esetében az új induló ár 799 dollár, míg ha a kétszer ekkora tárhelyre tartunk igényt, akkor 899-et kell a kasszánál hagynunk. Eredetileg ezekért a Microsoft 899 és 999 dollárt kért el, tehát az ércsökkentést követően kereken 100 dollárral maradunk gazdagabbak, ha benevezünk a kettős valamelyik tagjára.

Az Acer esetében egy jóval alacsonyabb áron kínált megoldásról van szó. Minden bizonnyal sokaknak ismerős is a W3 neve, ami már eddig is a legolcsónn Windows 8-as megoldás hírében tetszelgett, és most erre még egy lapáttal rátettek. A 8 hüvelykes apróságért cserébe mostantól mindösszesen 299 dollárt kérnek – legalábbis a jobb helyeken. Eredetileg ez a gép 380 dollár volt, de már egy ideje 350-ért is hozzá lehetett jutni, most viszont elképesztően jó ajánlattá lépett elő. A 32 GB tárhellyel rendelkező gép a Windows 8 Nexus 7-ese egy kis túlzással. Ha nagyobb háttértárra várunk egyébként, akkor sem kell sokat fizetnünk, 350 dolcsiból simán megjárjuk.

 

Az árvágások egyre sűrűbben követik egymást, így vélhetően egyre jobbak az eladásu mutatók is, bár a vállalatok kárára, ami viszont vélhetően nem annyira fog tetszeni egyik gyártónak és befektetőnek sem. Az Acernek hála már így 299 dolláros áron is hozzájuthatunk a Win8-hoz tablet képében, ami már az Androidra is komolyabb veszélyt jelent, kérdés hogy ez mennyire fogja „meghatni” az érdeklődőket.