Táblagép hírek, Tablet PC hírek, újdonságok

Ha kíváncsi vagy, mi történik a táblagépek világában, nálunk megtalálod!
« Előző oldal     [1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [98]     Következő oldal »
Olvasmányok tűntek fel a Play Store-ban
Olvasmányok tűntek fel a Play Store-ban
2013. 07. 21.
A Google immáron nemcsak alkalmazásokat kínál a hazai felhasználók számára a Google Play rendszerben, hanem könyveket is. Persze továbbra is sok a tabu téma, nincsenek magazinok és a zenék, valamint filmek keresésével sem kell egyetlen másodpercet sem tölteni, hogy finoman fogalmazzak.
Frissült a WayteQ xTAB-100qcr
Frissült a WayteQ xTAB-100qcr
2013. 07. 20.
A WayteQ mostanra kicsiny hazánk méltán kiemelt forgalmazójává lépett elő, pont az ilyen cselekedeteknek köszönhetően. Alig, hogy bevetésre küldték a legújabb gépüket, az xTAB-100qcr-t, máris befutott rá az első frissítés.
Készül a Toshiba AT7-A
Készül a Toshiba AT7-A
2013. 07. 19.
A Toshiba az elmúlt időszakban sorra dobja piacra a jobbnál jobb konstrukcióit, ám az eddigi szereplők általában a felsőbb árszegmenseket vették célba. Ezúttal viszont egy igazi húzó tabletről számolhatunk be. Ennek az lesz a feladata vélhetően, hogy eladási számokat is produkáljon, ne csak jó teszteredményeket, ugyanis a néha 500 dollárt meghaladó áron kínált modellek hiába jók, nem igazán kapkodnak ezek után. Nem úgy, mint a 200 dolláros, vagy még annál is alacsonyabb áron kínált gépek után. Ilyen a mostani alanyunk is, az AT7-A.
7 colos MediaPad Full HD kijelzővel
7 colos MediaPad Full HD kijelzővel
2013. 07. 18.
A Huawei leleplezte a legújabb tabletjét, mely mobiltelefonálásra is alkalmas, kedvezően alakul majd az ára és nem utolsó sorban kegyetlenül magas a pixelsűrűsége. A Youth néven érkező készülék egy igazi gyöngyszem lehet, de egyelőre a specifikációit nem teljesen ismerjük, így verdiktet nem érdemes mondani felette.
 
WayteQ xTAB-70qcr – a név örökletes
WayteQ xTAB-70qcr – a név örökletes
2013. 07. 22.
A WayteQ most nagyon elemében van, máris köreinkben köszönthetjük a legújabb eszközüket. Alig, hogy a felhasználók elkezdtek ismerkedni az xTAB-100qcr-rel, most ugyan ezzel a névvel egy 7 hüvelykes modell futott be a kínálatba. Az xTAB-70 qcr egy 7 hüvelykes panelt vett alapul, mely HD felbontással dolgozik és 5 ponton képes érzékelni az érintéseinket, tehát amellett hogy kapacitív, a multitouch sem jelent neki gondot. Az eszközben egy Actions lapka tevékenykedik. Az ATM7029 négy, fejenként 1,5 GHz-es Cortex-A5 magot sorakoztat fel, a grafikus processzor szerepét pedig egy Vivante GC1000 tölti be. A chip 1 GB-nyi rendszermemória társasságát élvezi, emellett pedig 8 GB-nyi tárhelyé a főszerep. A háttértárat még bővíthetjük is, ha kezd szűkös lenni a helyzet, microSD-ből 32 GB-os a legnagyobb, amit lekezel. Az operációs rendszer most is az Android 4.1 Jelly Bean, mint a 100qcr megjelenésekor, de mint azt már mi is tudjuk azóta a nagytesó továbblépett, és remélhetőleg ez a sors vár a hírünk alanyára is. Némi pluszt jelent az alap rendszerhez képest a fuso app, ez a média új korszakát hozza el nekünk rengeteg online tartalommal. A kapcsolati lehetőségek között csak a 802.11 b/g/n Wi-Fi „sorakozik” magányosan. Két kamerát kapunk a tablettel, tehát számban jól állunk, de felbontásban már közel sem ennyire jó a helyzet. Előre is és hátra is egy 2 megapixeles került, ami előre ugyan nagyon jó, de hátra harmatos. A fotóinkat, videóinkat nagyban is visszanézhetjük, mivel a kereten felfedezhető ...
Négy maggal jön a maximumra járatott Pipo
Négy maggal jön a maximumra járatott Pipo
2013. 07. 16.
A Pipo legújabb eszköze a Max-M1 Pro névre hallgat, és egyáltalán nem véletlen ez a névadás a gyártó részéről, ugyanis a hardvert kicsit megpiszkálták, hogy a dolgok a lehető leginkább gördülékenyen mozogjanak használat közben.
ConCorde tab T10 – a várva várt nagyképű
ConCorde tab T10 – a várva várt nagyképű
2013. 07. 15.
A ConCorde újdonsága a Gray néven lesz megtalálható a választékban, ha valakinek a Tab T10 túl bonyolult lenne, vagy nemes egyszerűséggel túl semmit mondó. A Grayt hosszas várakozás előzte meg a fejlesztők részéről is, de főleg azon felhasználókéról, akik egy 10 colos gépet akartak, de a ConCorde márkajelzéséhez is ragaszkodtak egyúttal.
Már a Jelly Beané a piacvezető szerep
Már a Jelly Beané a piacvezető szerep
2013. 07. 14.
Az Android szegmentációja egyre kisebb jelentőséggel bír, bár tény ami tény, továbbra is három nagy rendszer uralja a piacot. Ráadásul egy ideig még ez biztosan így is lesz, de a felhasználók folyamatosan hagyják el a régi rendszert, és ez már kezdésnek elég.
Nagymértékben csökken a Surface RT ára
Nagymértékben csökken a Surface RT ára
2013. 07. 13.
A Microsoft táblagépeiről köztudott, hogy nem éppen azt produkálják, amit eleinte vártak tőlük. Az eladási adatok továbbra is távol állnak attól, amilyen ütemben fogynia kellene a masinának, így a redmondiak ismételten megpróbálják élénkíteni a keresletet.
 
Nyolc magot sorakoztató SoC a Huaweitől
Nyolc magot sorakoztató SoC a Huaweitől
2013. 07. 17.
A Huawei számára már nem ismeretlen a lapkakészletek piaca, ugyanis a kínai gyártó már jelenleg is a saját maguk által fejlesztett processzort használják. A K3V2 névre hallgató Cortex-A9-es termék sok felső-középkategóriás újdonságnak adja az alapját a Huawei berkeiben. A hamarosan bemutatásra kerülő K3V3 pedig értelemszerűen ennek az utódja lesz, ami már a csúcsra tör. Ez a megoldás nem állít csatasorba nyolc magot egy időben, viszont az erővel itt sincs gond. Az ARM által kifejlesztett big.LITTLE felépítéssel lesz dolgunk, ami az energiahatékonyságot és a magas teljesítményt sűríti egy testbe össze. Ehhez két különböző magokból felépülő blokkot kapcsolnak össze, ezekbe pedig eltérő magokat csoportosítanak négyesével. A fogyasztás karbantartásáért négy Cortex-A7 került bevetésre, míg a teljesítményt a Cortex-A15 egységek fogják szállítani. Az előbbi órajelei 1,2 GHz körül alakulnak legfeljebb, míg az utóbbi esetében már 1,8 GHz-ről beszélhetünk. A K3V3 érkezéséről már korábban is lehetett pletykákat hallani, de most a Huawei vezérigazgatója, Richard Yu beszélt a kamerák előtt az újdonságról. Kiderült többek közt az is, hogy elvetik már a Vivante partnerségét, és helyettük a grafikus egységet is az ARM-tól fogják beszerezni. A Mali-T600 megfelelően gyors lesz a big.LITTLE többi pontjához mérten is. A chipkészület minden bizonnyal 28 nm-es gyárt&...
« Előző oldal     [1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [98]     Következő oldal »