7 colos MediaPad Full HD kijelzővel

2013. 07. 18.

A Huawei leleplezte a legújabb tabletjét, mely mobiltelefonálásra is alkalmas, kedvezően alakul majd az ára és nem utolsó sorban kegyetlenül magas a pixelsűrűsége. A Youth néven érkező készülék egy igazi gyöngyszem lehet, de egyelőre a specifikációit nem teljesen ismerjük, így verdiktet nem érdemes mondani felette.

A táblagép előlapját egy 7 hüvelykes megjelenítő fogja kitölteni, ami 1920 x 1080 képpontot sorakoztat fel a tulajdonosok szeme előtt. Ilyen kicsi felületen ezek a pixelek már nem különülnek el, legalábbis az emberi szem számára. A masina teljesítményében meghatározó szerepet játszik majd a 28 nm-es gyártástechnológiával készülő lapkakészlet, ami két processzormaggal rendelkezik, melyek 1,6 GHz-es frekvencián pörögnek. A RAM és a tárhely kapacitása egyelőre a kíváncsi szemeket elkerülve, rejtve maradt.

A Youth kapcsolati képességei között keresendő a gép másik érdekessége a magas felbontás mellett. Ez a gép a 802.11 b/g/n WLAN és a Bluetooth modul mellett egy nagysebességű, 21 Mbps-os 3G HSDPA+ modemet is kapott, mely GSM egységgel is szolgál, ennek megfelelően SMS-ezhetünk, MMS-ezhetünk és akár hanghívásokat is folytathatunk minden további nélkül. A tableten az Android egyik korábbi kiadása, a Jelly Bean 4.1 teljesít szolgálatot, ami megkapta a Huawei különleges felhasználói felületét is, az Emotion UI-t.

A készülékház 9,9 milliméterrel emelkedik a sík fölé, a súlya pedig kereken 350 gramm. Ezekkel a paraméterekkel a 7 colos mezőnyben egyáltalán nem tud már kiemelkedni, ami azért némi negatívumként jegyezhető fel a neve mellett. Az akkumulátor hosszú órákra elegendő energiát tárol, ugyanis egy 4100 mAh-s teleppel van dolgunk. Ez a Li-Polymer technológiával gyártott egység akár 10 órányi szórakozásra is lehetőséget nyújthat vegyes használat mellett.

A Huawei MediaPad 7 Youth világszerte sokfelé a boltok polcaira fog kerülni, előreláthatólag szeptemberben. A gyártó listáján szerepel Európa és rengeteg ázsiai régió is. A gépezet ára jelen állás szerint 250 euró körül fog alakulni, vagyis kb. 75-80 ezer forint körüli összeget kérhetnek majd érte.