Frissült a WayteQ xTAB-100qcr

2013. 07. 20.

A WayteQ mostanra kicsiny hazánk méltán kiemelt forgalmazójává lépett elő, pont az ilyen cselekedeteknek köszönhetően. Alig, hogy bevetésre küldték a legújabb gépüket, az xTAB-100qcr-t, máris befutott rá az első frissítés.

Az új szoftver ráadásul nem csak az előzetesen jelzett problémákra jelent gyógyírt, hanem az Android 4.2-t is elhozza a tulajdonosoknak, és azoknak, akik még csak fontolgatják a vásárlást. A legújabb képességek között olyan dolgokat fedezhetünk fel, mint a lezárt képernyőre pakolható widgetek, a több felhasználó hozzáadásának lehetősége és a Daydream névre keresztelt képernyőkímélő. Fontos továbbá szót ejteni arról is, hogy a felhasználói felület némileg megváltozott, de az újdonságokat pillanatok alatt mindenki meg fogja érteni, és nem jelentenek majd ezek gondot használat közben.

A WayteQ emellett kijavította a helyenként szaggató animációkat is, legalábbis a lehetőségeik szerint, hiszen a hardver nem lesz erősebb, és néha bizony az androidos kütyü a határokat feszegeti. Továbbá nagyon fontos, hogy immáron nem lesznek gondok a reszponzivitással. Tehát minden érintésre azonnali reakcióval válaszol az xTAB-100qcr.

A frissítést otthon is meg lehet oldani, de a vállalat a telephelyén minden tulajdonost örömmel fogad, és ott megcsinálnak helyettünk mindent, ami szükséges. A telepítés megkezdése előtt, néhány dolgot el kell végeznünk: készíteni kell biztonsági mentéseket, fel kell tölteni legalább 50 százalékra a tabletet, végül biztosítani kell neki nagy sávszélességet, mert több száz megás a teljes csomag. A műveletekről pontos leírást kapunk itt.