WayteQ xTAB-70qcr – a név örökletes

2013. 07. 22.

A WayteQ most nagyon elemében van, máris köreinkben köszönthetjük a legújabb eszközüket. Alig, hogy a felhasználók elkezdtek ismerkedni az xTAB-100qcr-rel, most ugyan ezzel a névvel egy 7 hüvelykes modell futott be a kínálatba.

Az xTAB-70 qcr egy 7 hüvelykes panelt vett alapul, mely HD felbontással dolgozik és 5 ponton képes érzékelni az érintéseinket, tehát amellett hogy kapacitív, a multitouch sem jelent neki gondot. Az eszközben egy Actions lapka tevékenykedik. Az ATM7029 négy, fejenként 1,5 GHz-es Cortex-A5 magot sorakoztat fel, a grafikus processzor szerepét pedig egy Vivante GC1000 tölti be. A chip 1 GB-nyi rendszermemória társasságát élvezi, emellett pedig 8 GB-nyi tárhelyé a főszerep. A háttértárat még bővíthetjük is, ha kezd szűkös lenni a helyzet, microSD-ből 32 GB-os a legnagyobb, amit lekezel.

Az operációs rendszer most is az Android 4.1 Jelly Bean, mint a 100qcr megjelenésekor, de mint azt már mi is tudjuk azóta a nagytesó továbblépett, és remélhetőleg ez a sors vár a hírünk alanyára is. Némi pluszt jelent az alap rendszerhez képest a fuso app, ez a média új korszakát hozza el nekünk rengeteg online tartalommal. A kapcsolati lehetőségek között csak a 802.11 b/g/n Wi-Fi „sorakozik” magányosan. Két kamerát kapunk a tablettel, tehát számban jól állunk, de felbontásban már közel sem ennyire jó a helyzet. Előre is és hátra is egy 2 megapixeles került, ami előre ugyan nagyon jó, de hátra harmatos. A fotóinkat, videóinkat nagyban is visszanézhetjük, mivel a kereten felfedezhető egy mini HDMI csatlakozó aljzat.

A 187 x 113 x 8,2 milliméteres házba zsúfolt eszköz mindössze kb. 278 grammot nyom, tehát a fizikai jellemzőire nem lehet panaszunk. Az akkumulátorra viszont igen. Egy 3000 mAh-s kapacitású egységgel van dolgunk, ami vélhetően 5 óránál tovább nem tudja életben tartani az xTAB-70qcr-t.