Táblagép hírek, Tablet PC hírek, újdonságok

Ha kíváncsi vagy, mi történik a táblagépek világában, nálunk megtalálod!
« Előző oldal     [1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [98]     Következő oldal »
Beárazták és már előrendelhetőek az ATIV család új tagjai
Beárazták és már előrendelhetőek az ATIV család új tagjai
2013. 07. 11.
Végre kiderült, hogy mennyit kérnek a Samsungnál a különleges újdonságokért, és sajnos sokaknak le is törték ezzel az örömét, ugyanis az ATIV BOOK 9 és az ATIV Q is nyugodtan jellemezhető a méregdrága jelzővel.
Öt éves az App Store
Öt éves az App Store
2013. 07. 10.
Az Apple diadal menetelében kulcsfontosságú szerepe volt a mostanra nagy sikereket elérő alkalmazásboltnak is. Az iOS a világ egyik legnépszerűbb operációs rendszerévé nőtte ki magát az elmúlt években, ám véleményem szerint ez teljesen elképzelhetetlen lett volna az App Store nélkül.
Csökkennek a Kindle árak
Csökkennek a Kindle árak
2013. 07. 09.
Az Amazon immáron második alkalommal tornázza lentebb a Kindle táblagépeknek az ajánlott fogyasztói árát. A vételárak lentebb mentek a Kindle Fire HD és a Kindle Fire HD 8.9 esetében is, szinte egyetlen kivitel sem képez kivételt az engedmények alól.
Elképesztően gyors a Bay Trail-T
Elképesztően gyors a Bay Trail-T
2013. 07. 08.
Az Intel következő generációs lapkakészlete teljes egészében dobta az előző generációs Atom felépítését, és az alapoktól gondolták újra azt. A Bay Trail architektúrába tartozó Silvermont processzormagok bizony nem lacafacáznak, és már az első teszteken übereli az összes ARM-os megoldást.
 
Új üvegen dolgozik a Corning
Új üvegen dolgozik a Corning
2013. 07. 12.
A Corning neve minden bizonnyal szinte minden olvasónk számára ismerős lehet, ha pedig ilyen formán nem is, a Gorilla Glass márkanév biztosan sokat mond mindannyiunknak. A rendkívüli ellenállósággal bíró panelek az okostelefonjainkat és a táblagépeinket hivatottak megvédeni a külső behatásokkal szemben. Itt is, mint ahogy a hordozható apróságokhoz kapcsolódó dolgok minden területén, muszáj lépést tartani a fejlesztések területén. A Corning mérnökei sem ülnek karba tett kézzel és várják, hogy pörögjön a megrendelések száma, hanem próbálnak újabb modelleket felvonultatni. A következő biztonsági üvegük állítólag minden eddiginél nagyobb átláthatóságot biztosít és a teherbírása is lenyűgöző lesz. A sajtóanyagban olvasottakat nem árt fenntartásokkal kezelni, de azért megosztom veletek a vállalat által közölt – szó szerint – csodás adatokat. Ez a megoldás 10000 (tízezer!) elefánt súlya alatt sem repedne meg, az átlátszósága pedig mindössze egyetlen százalékkal rosszabb, mint a teljesen tiszta levegőé fényes nappal. (Felmerül persze a kérdés, hogy mekkora felület érintene ekkora súly, és hogyan oszlana el a terhelés, valamint a tiszta levegőt mégis hogyan gondolják, de kár is komolyan venni ezeket az információkat.) A lényeg, hogy a Gorilla Glass 3-nál mind a terhelhetőség, mind pedig az átláthatóság jobbnak ígérkezik. A kötelező kör&o...
9,7 colos újdonság a WayteQ-től
9,7 colos újdonság a WayteQ-től
2013. 07. 05.
Az xTAB-100qcr egy nagyon tetszetős gépezet, főleg annak fényében, hogy megfelelő riválisa lehet egy iPadnak. Legalábbis a specifikációi ezt sugallják a vásárlóknak. Hogy aztán a Ramostól beszerzett készüléket mennyire ítélik majd jól használhatónak a tulajdonosok, az már más kérdés.
Jönnek a Firefox táblák
Jönnek a Firefox táblák
2013. 07. 04.
A PCWorld szaklap értesülései szerint, a Mozilla nem csak az okostelefonok fejlesztésére fektet nagy hangsúlyt, mikor a Firefox OS-ről van szó. A rendszer flexibilis lesz, és táblagépeken is vidáman el fog menni, magasabb felbontással társulva. Az első tablet kereskedelmi forgalomba kerülésére, talán már nem is kell olyan sokat várnunk.
Mégsem lesz BB10 frissítés a PlayBookra?
Mégsem lesz BB10 frissítés a PlayBookra?
2013. 07. 03.
Mióta megjelent a BlackBerry legújabb operációs rendszere, azóta téma a felszínen, hogy lesz-e olyan masina, ami frissítést fog kapni. Eddig egyetlen modell kapcsán merült fel ez, mármint a BB10 frissítés lehetőség, most viszont nagyon úgy fest, hogy ennek az egynek a tulajdonosait is megfosztják ettől a reménytől.
Ilyen lesz a világ első Tizen táblája
Ilyen lesz a világ első Tizen táblája
2013. 07. 02.
A Samsung másodszámú operációs jelen lesz a tablet érában is a jelek szerint. A jövőben, Japánban megrendezett Expo alkalmával leleplezésre kerülő gépen nem a Samsung márkajelzése tűnik fel, ami meglehetősen furcsa, de a gép alapjai a dél-koreai gyártó berkeiben készült alkatrészekre épül fel.
 
Beautiful Design – a legszebb appok helye
Beautiful Design – a legszebb appok helye
2013. 07. 07.
A Google Play Store mostanra közel egy milliárd alkalmazást tár az androidos készülékekkel rendelkező látogatók elé, ami elismerésre méltó eredmény, de ugyan akkor egy kicsit káosz hangulatot teremt, amelynek az applikációk lehetnek a vesztesei. A Google csapata létrehozott egy szűk csoportot, ami különböző területek szakértőit tömöríti egybe. Az ötletet kicsit nélkülöző Android Design Team név mögé bújtatott fejlesztők mostantól egy kiemelt kategóriába sorolhatnak bármilyen alkalmazást. Persze itt jegyezném meg, hogy a bármilyent a legszűkebb értelemben kell kezelni, hiszen elképesztően sok feltételnek kell megfelelnie a kiemelt dolgoknak. A Beautiful Design részleg minden lakójának olyannak kell lennie, mintha csak a Google fejlesztőinek keze munkáját dicsérné, és gyárilag is a rendszer részét képezné. Pontosan kell illeszkednie a felülethez, gyorsnak kell lennie minden ponton izgalmas animációkkal, amelyek természetesen a minimális akadást is nélkülözik. Egy szóban: élvezetesek – mosolyt kell csalniuk az emberek arcára. A Beautiful Design jelenlegi kínálata: Expedia Hotels Eye In Sky Weather Flipboard Grand St. NYTimes Pattrn Pinterest Pocket Press TED Timer Az exkluzív lista tagjainak tehát nincs egyszerű feladata, nem is véletlen, hogy mindösszesen 11 fős az „osztálylétszám”. A Google közleménye szerint folyamatosan bővülni fog ez az elkülönített csoport. Remélhetőleg kisebb, belépő fejlesztők munkáival is nagyobb részben megspékelve számí...
« Előző oldal     [1]   [2]   [3]   [4]   [5]   [6]   [98]     Következő oldal »