Csökkennek a Kindle árak

2013. 07. 09.

Az Amazon immáron második alkalommal tornázza lentebb a Kindle táblagépeknek az ajánlott fogyasztói árát. A vételárak lentebb mentek a Kindle Fire HD és a Kindle Fire HD 8.9 esetében is, szinte egyetlen kivitel sem képez kivételt az engedmények alól.

A kétmagos, tavaly nyáron bemutatott Fire HD a maga 7 hüvelykes HD felbontású megjelenítőjével eddig 199 dolláros áron volt megvásárolható 16 GB tárhellyel felvértezve. Ez mostantól kereken 30 dollárral lesz olcsóbb, vagyis így már csak 169-be fog kerülni a jövendőbeli vásárlóknak. Emellett a 32 GB-os modell átvette a stafétabotot a 16 gigástól, és ezt kaphatjuk meg most már mindössze 199 dolcsiért cserébe. A vállalat tehát itt is 30 dollárt engedett el az érdeklődőknek.

Az akciós árért cserébe viszont el kell majd tűrnünk néhány hirdetést, amelyek a használat közben fognak itt-ott előbukkanni. Hasonló konstrukcióban engedtek komolyabb összegeket a 8,9 hüvelykes FullHD panelekkel bíró tabletek esetében is. A nagyobbik Fire HD alapára jelenleg már csak 269 dollár nem 300, míg a 4G LTE hálózati modemes az eredetileg kiszabott 499 helyett már 399 dollárért lehet megvásárolni.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy az Amazon ismét frissíteni kívánja-e a felhozatalát, de erre következtethetünk a teljes palettát érintő engedményekből. Azok pedig, akik teljesen meg lennének elégedve a mostani megoldásokkal is, azoknak ajánlott kihasználni ezt az akciót, ugyanis igen jól használható gépekhez juthatunk hozzá most nagyon jutányos áron.