9,7 colos újdonság a WayteQ-től

2013. 07. 05.

Az xTAB-100qcr egy nagyon tetszetős gépezet, főleg annak fényében, hogy megfelelő riválisa lehet egy iPadnak. Legalábbis a specifikációi ezt sugallják a vásárlóknak. Hogy aztán a Ramostól beszerzett készüléket mennyire ítélik majd jól használhatónak a tulajdonosok, az már más kérdés.

A kezdet mindenképpen jó lesz, ugyanis a bekapcsolást követően egy nagyfelbontású panelen köszönt minket az Android 4.1. A Jelly Bean rendszer korábbi kiadása 9,7 hüvelyken rajzolódik ki 2048 x 1536 képpont megmozgatását követően. Tehát ez eddig éppen olyan, mintha egy iPadet vásároltunk volna. A spórolást remélhetőleg még a sebességen sem fogjuk megérzeni, hiszen a Jelly Beannel viszonylag könnyen megbirkózik a RockChip RK3188. Ez a chipkészlet négy Cortex-A9 magot bujtat négy Mali-400 grafikus processzorral karöltve. Az órajelei pedig 1600 és 533 MHz-esek. Továbbá az akadásmentes élményhez hozzájárul majd a 2 GB-nyi rendszermemória is, a 16 GB-os tárhely pedig a mi kedvünkben szeretne járni.

 

A kapcsolati képességek listája szerény, a 802.11 b/g/n Wi-Fi mellett csak Bluetooth van benne. A kijelző tartalmát ha nagyban is élvezni szeretnénk, akkor már a vezetékes technológiák egyikét kell mozgósítani, nevezetesen a mini HDMI csatlakozót. A két kamera minőségi is és nem is: elől örömteli a 2 megapixeles egység jelenléte, hátul viszont szomorú, hogy ilyennel kell beérnünk. A gép eléggé vékonyka, mindösszesen 9 milliméterre emelkedik a sík fölé, míg a súlya 644 gramm. A fémtestet öltött megoldás egy 10000 mAh-s telepet rejt, mellyel vélhetően elérhető a 10 órás üzemidő folyamatos birizgálás mellett is.

A WayteQ xTAB-100qcr megjelenésére a következő napokban, hetekben kerülhet sor. A termék ára 70 ezer forint körül alakulhat a hazai boltok polcain. Ennyi pénzt vidáman megér a QCR modell, nem mondom, hogy többet nem, de így még tökéletes az ár/érték mutatója.