Ilyen lesz a világ első Tizen táblája

2013. 07. 02.

A Samsung másodszámú operációs jelen lesz a tablet érában is a jelek szerint. A jövőben, Japánban megrendezett Expo alkalmával leleplezésre kerülő gépen nem a Samsung márkajelzése tűnik fel, ami meglehetősen furcsa, de a gép alapjai a dél-koreai gyártó berkeiben készült alkatrészekre épül fel.

A prototípus tábla alapját egy négymagos, Cortex-A9 magokból alkotott négyes jelenti, amely 1,4 GHz-es órajelen tevékenykedik. Sajnos erről nem sok minden derült ki, de szinte biztosra vehető, hogy egy Exynos 4412-bel van dolgunk. Tehát a grafikus feladatok felelőse négy Mali-400 IGP lehet. A rendszernek DDR3 memória jutott 2 GB-os méretben és a tárhely is meglehetősen kövér, 32 GB-nyi tároló áll rendelkezésünkre. Ennek a bővíthetőségéről nem esett egyelőre szó.

A kapcsolati képességei között ne nagyon keressünk semmilyen extrát, persze mivel ez csak egy prototípus, még lehetnek változások minden téren. A lényeg viszont, hogy még Bluetooth sincs benne, mindössze a 802.11 b/g/n Wi-Fi-vel kell beérnünk. A gép kijelzője 10,1 colos a felbontása pedig meglehetősen magas, 1920 x 1200 képpontos. Az operációs rendszert tekintve pedig a már említett Tizennel van dolgunk, azon belül is a Tizen 2.0-lal, és erre már ráígértek a frissítést is a Tizen 2.1 alakjában. Ezeken felül kiderült hogy a szerkezet két kamerát kapott, előre egy VGA tekint hátra pedig egy 2 megapixeles került. És ennyi, egyelőre több infóval nem rendelkezünk a prototípus kapcsán.

A bemutatásra a már említett Expón fog sor kerülni. Ez pedig október 23 és 25-e között kerül majd megrendezésre.