Mégsem lesz BB10 frissítés a PlayBookra?

2013. 07. 03.

Mióta megjelent a BlackBerry legújabb operációs rendszere, azóta téma a felszínen, hogy lesz-e olyan masina, ami frissítést fog kapni. Eddig egyetlen modell kapcsán merült fel ez, mármint a BB10 frissítés lehetőség, most viszont nagyon úgy fest, hogy ennek az egynek a tulajdonosait is megfosztják ettől a reménytől.

A BlackBerry PlayBook tulajdonosok eddig úgy gondolták, illetve reménykedhettek abban, hogy ők meg fogják kapni idővel a BlackBerry 10 rendszert. Ám az elmúlt néhány napban számos olyan információ tűnt fel szerte az interneten, amelyekből arra lehet következtetni, hogy a RIM tabletjének tulajdonosai számára sem fenékig tejfel a jövőbe nézni. Bizony most nagyon úgy fest, hogy a PlayBook marad olyan, amilyennek a megjelenésekor megismerhettük.

Az állítólagos bejelentés nem kisebb forrástól származik, mint Thorsten Heinstól. A BlackBerry kinevezett vezérigazgatója számolt be arról, hogy a PlayBook a korábbi kijelentésekkel ellentétben, mégse fog felfrissülni a BlackBerry 10 OS-re. Inkább az új termékfelhozatalra szeretnének koncentrálni az indoklás szerint, ami azért szomorú, de sajnos bele kell törődnünk.

A PlayBook ugyan még jelenleg is forgalomban van, és persze bárki le is csaphat rá, de a QNX rendszerű gép nem éppen top modell a BlackBerry kínálatában. A legutóbbi negyedév alatt mindössze 100 ezer darabot értékesítettek. Nyilván nem kevés felhasználó ez azért, de a támogatás kiérdemlésére úgy fest, hogy nem ez a mennyiség.