Beárazták és már előrendelhetőek az ATIV család új tagjai

2013. 07. 11.

Végre kiderült, hogy mennyit kérnek a Samsungnál a különleges újdonságokért, és sajnos sokaknak le is törték ezzel az örömét, ugyanis az ATIV BOOK 9 és az ATIV Q is nyugodtan jellemezhető a méregdrága jelzővel.

Az Egyesült Királyságban kiosztott árcédulákon szinte minden esetben bőven 1000 fontot meghaladó összeg szerepel. Egyedül a belépő modell, az BOOK 9 LITE vihető haza kevesebb pénzért. Ez a modell alapjáraton mintegy 499 fontot kóstál, ami átszámítva 165 ezer forintnak megfelelő összeg. Persze itt is lehet extrákkal fentebb tornászni a végösszeget: az érintőkijelző például 100 font felárért igényelhető.

Az BOOK 9 LITE nagytestvére, az BOOK 9 PLUS már több mint kétszer ennyibe kerül majd. Ezért a modellért cserébe 1299 fontot kell a kasszánál hagynunk. A qHD+ (3200 x 1800) felbontású megjelenítővel érkező gép természetesen már minden jóval fel van vértezve, így például alapból reagál a kijelző tapicskolására is. A masina lenyűgöző kialakítással bír, ami a súlyát és a vékonyságát tekintve is megnyilvánul. Ez mindösszesen 13 milliméter vastag és 1,3 kilogrammot mutat alatta a mérleg. A LITE modellből azonnal két szín is választható (fekete és fehér), míg a PLUS csak fekete kivitelben rendelhető egyelőre.

Ám a felhozatal legérdekesebb tagjai nem az ATIV 9-ek, hanem az ATIV Q. A 13,3 hüvelykes megjelenítővel rendelkező hibrid táblagép laptoppá vagy monitorrá hajtogatható, és a 3200 x 1800 képpontos felbontásnak köszönhetően tűéles a megjelenítése. Az Android és Windows 8 rendszereket egyszerre futtató gépezeten a különböző OS-ek között pillanatok alatt válthatunk, akár egyikről másikra is ugorhatunk, ha különböző appokból. A rendkívüli flexibilitáshoz persze erő is kell, amiről egy Intel Core i5 processzor gondoskodik. A sok lehetőséget magában rajtő eszköznek viszont meg is van az ára. Mintegy 1400 fontot kóstál a különleges konstrukció, vagyis közel fél millió forintot.

A két Ultrabook és a hibrid tablet július közepén 12 és 19 között kerül majd a boltok polcaira, ekkor kezdi meg az árusítást az angliai Amazon a fenti árakon.