Táblagép hírek, Tablet PC hírek, újdonságok

Ha kíváncsi vagy, mi történik a táblagépek világában, nálunk megtalálod!
« Előző oldal     [1]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [98]     Következő oldal »
LeapPad Ultra – gyerekkézbe való
LeapPad Ultra – gyerekkézbe való
2013. 06. 30.
A LeapFrog nevű vállalat hatáskörébe a gyerekeknek szánt termékek tartoznak. A készülékeik szinte minden esetben az elektromosság rabjai, csak az a kérdéses, hogy éppen milyen formát öltenek az egyébként oktatási célokkal létrehozott különböző ketyerék.
Szeretettel Észak-Koreából?
Szeretettel Észak-Koreából?
2013. 06. 29.
Ha Koreát emlegetjük egy lapon a technológiai fejlesztésekkel, és a legújabb kütyükkel, akkor mindenki automatikusan Dél-Koreára gondol, pedig északon is folynak ilyen fejlesztések, nem csak mogorva katonák és szomorú kétkezű munkások lakják az országot. Itt is egyre nagyobb méretet öltenek a technológiai vívmányok.
Nem lesz több Nook tablet
Nem lesz több Nook tablet
2013. 06. 28.
A Barnes & Noble egyelőre nem dobta be a törölközőt, de jelezte, hogy hamarosan szögre fogják akasztani ezt a piacot, és egy egészen más formán kívánnak visszatérni a jövőben. A terv az, hogy bérgyártókkal lépnének szövetségre hasonló módon, mint ahogy azt a szolgáltatóktól láthatjuk. Tehát a Barnes & Noble nevét viselnék a gépek, ám a gyártásért például a Huawei felelne.
Megjelent az első Tegra 4-es tábla
Megjelent az első Tegra 4-es tábla
2013. 06. 27.
A Toshibáé a dicsőség, hogy piacra dobták az első olyan tabletet, amiben a szinte verhetetlenül erős Tegra 4 lapkakészlet kapott helyet. Ennek egyetlen vetélytársa van a piacon, a Snapdragon 800 termékcsalád a Qualcomm berkében. A Krait 400 magok ugyan magasabb órajelet igényelnek, de így fel is veszik a versenyt az Nvidia üdvöskéjével.
 
Terítéken az Ainol Novo 7 Venus
Terítéken az Ainol Novo 7 Venus
2013. 07. 01.
Az Ainol ugyan nem a legismertebb név felénk, de akik a távol-keleti masinákkal is tisztában vannak, amelyek felénk nem kapnak akkora hangsúlyt, akkor azok már minden bizonnyal ismerik a gyártót. Az egyik legnépszerűbb kínai tabletszabász most egy négymagos 7 colos megoldással frissítette a palettáját. A Venus névre keresztelt gépezet felbontása meglehetősen magas, 1280 x 800 képpontot sűrít a kis képátló mellé, így kellemes képminőséget biztosít, az IPS technológiával (és az 5 pontos multitouch-csal) kiegészülve pedig biztos nem lesz panasz a színhűségre és a betekintési szögekre sem. Az Android 4.1 rendszer mozgatásáról ezúttal egy kínai SoC gondoskodik. A feltörekvő Actions nevével fémjelzett ATM7029 meglehetősen erős, hiszen a felépítését tekintve a legközelebbi rokona a Samsung Exynos 4412, tehát négy Cortex-A9 maggal van dolgunk. Ezek 1,5 GHz-es órajelen dolgoznak és egy GC1000+ grafikus egység társaságát élvezik – ez éppen erőben nem szerény, de a támogatottságban igen, így kicsit beárnyékolja az összképet. A rendszernek 1 GB-nyi memóriát kell beosztania a tárhely pedig 16 GB-os méretet öltött. A háttértár bővíthető lesz továbbá microSD kártyával 32 GB-os méretben. A műanyag házban lakó üdvöske két kamerát kapott, előre egy VGA modul tekint még hátul egy 2 megapixeles fedezhető fel – sajnos a feladatára csak a VGA alkalmas (Skype hívások), a 2 MP-es fotózásra már nem t...
Alsókategóriás Snapdragonok jönnek
Alsókategóriás Snapdragonok jönnek
2013. 06. 25.
A Qualcomm hamarosan bemutatja az első Snapdragon 800-as lapkakészleteket, de emellett jönnek az alsóbb árszegmensbe sorakozó megoldások is. A Snapdragon 200 a felső-középkategóriában érvényesülhetnek minden területen.
Bemutatkozott a legvékonyabb Windows 8 tábla
Bemutatkozott a legvékonyabb Windows 8 tábla
2013. 06. 24.
A Samsungé lehetez a dicsőség, legalábbis ameddig egy rivális nem licitál rájuk. Az Ativ Tab 3 ugyan elmarad a méretében a konkurens rendszerek által kínált jellemzőktől, de szégyenkeznie egyáltalán nincs oka.
Ativ Q – a csodabogár
Ativ Q – a csodabogár
2013. 06. 23.
A Samsung bemutatta a legújabb hibrid táblagépét, ami amellett, hogy több operációs rendszer között engedi választani a felhasználót, külsőleg is a variációk sokaságát rejti magában, ugyanis a vékony 13,9 milliméteres test három teljesen más formában használható.
CPU-Z immáron Andoidon is
CPU-Z immáron Andoidon is
2013. 06. 22.
A CPU-Z neve feltételezem mindenki számára ismert már. A diagnosztikai program főleg a személyi számítógépek tuningmesterei körében oly népszerű. Mostantól pedig Androidon is várja a felhasználókat, akik minden bizonnyal a CPUID termékére szívesen fognak lecsapni.
 
Frissült az xTAB-100dci 3G szoftvere
Frissült az xTAB-100dci 3G szoftvere
2013. 06. 26.
A WayteQ-nek közbe kellett avatkozni a néhány hete megjelent tabletjének esetében, ugyanis gondok voltak a kijelzővel és a megjelenítéssel – legalábbis ez olvasható az új rendszer frissítési jegyzékében. Egyébre ebből nem derül fény, és nagyobb változásra kár is számítanunk. A vállalat a szokásához híven, mindent megtesz annak érdekében, hogy senkinek ne kelljen hanyagolnia a frissítést. Sajnos ez nem OTA érkezik, ami ugyan a legegyszerűbb módja lenne a felhasználók felé, de vélhetően technikai okokból ez kivitelezhetetlen. Helyette kapunk egy részletes leírást arról, hogyan oldhatjuk meg a hibakorrigáló feltelepítését, valamint az műveletet megelőző fontos dolgokra is felhívják a figyelmünket. Kiemelik, hogy a telepítést követően minden tárolt adatunk el fog veszni, így nagyon fontos a biztonsági mentések létrehozása, ha nem szeretnénk adatvesztésbe futni. Valamint a másik nagyon fontos dolog, hogy töltés közben nem tudunk telepíteni, így mindenképpen javasolt egy teljes töltést közbeiktatni a frissítés előtt, és csak így vágjunk bele. 50 százalékos töltöttségi szint alatt pedig tegyünk le a telepítés folyamatáról. A WayteQ semmilyen felelősséget nem tud vállalni abban az esetben, ha így esik baja egy tabletnek. Nem kell megijedni a fentiek miatt, gondolnak mindenkire a forgalmazónál, és akik nem mernek belefogni ebbe, azok ingyen és bérmentve megcsináltathatják ezt a szervizekben, ahol szakért...
« Előző oldal     [1]   [3]   [4]   [5]   [6]   [7]   [98]     Következő oldal »