CPU-Z immáron Andoidon is

2013. 06. 22.

A CPU-Z neve feltételezem mindenki számára ismert már. A diagnosztikai program főleg a személyi számítógépek tuningmesterei körében oly népszerű. Mostantól pedig Androidon is várja a felhasználókat, akik minden bizonnyal a CPUID termékére szívesen fognak lecsapni.

Az újdonság a Google mobilos operációs rendszerén is éppen arra hivatott, amire a PC-nkre telepítve. Információkat nyújt a belbeccsel kapcsolatosan. Az applikáció kezelőfelülete egyelőre éppen olyan puritán, amilyet láthattunk az eredeti, Windows alatt futó megoldásnál, és ez vélhetően nem is fog változni, ugyanis a fejlesztők szándéka az információszolgáltatás a lehet legjobban átlátható formában, nem pedig a vizuális ingerküszöb átlépése.

Az alkalmazás elindítását követően azonnal kiderül, hogy milyen lapkakészlet munkálkodik az okostelefonunkban, avagy táblagépünkben. A magok száma, azok terheltség és persze a pillanatnyi órajel is kirajzolódik előttünk. Valamint látjuk, milyen rendszerrel van dolgunk, mennyi rendszermemória áll éppen szabadon, továbbá az is kiderülhet itt, hogy milyen állapotban van a készülékünk telepje. Érdemes kipróbálni a CPU-Z-t, főleg ha jobban érdeklődünk a hardver iránt, akkor kötelező darabról van szó.

Akik most azonnal szeretnék kezelésbe venni az appot, azok erre forduljanak. Természetesen teljesen térítésmentesen tölthető le és vehető igénybe. Még reklámok sem tarkítják szerencsére.