LeapPad Ultra – gyerekkézbe való

2013. 06. 30.

A LeapFrog nevű vállalat hatáskörébe a gyerekeknek szánt termékek tartoznak. A készülékeik szinte minden esetben az elektromosság rabjai, csak az a kérdéses, hogy éppen milyen formát öltenek az egyébként oktatási célokkal létrehozott különböző ketyerék.

Ezúttal, ahogy azt a neve is mutatja, egy táblagéppel lesz dolgunk. Ez a modell nem csak úgy fest, mint egy gyerekjáték, hanem az is – persze némileg komplexebb, mint az ehhez hasonló kivitelű gépek. A LeapPad Ultra teljesen gyerek biztos, ami annyit tesz, hogy bírja a „munka” során ráháruló behatásokat. Eldobhatja a család legfiatalabb tagja, de rághatja és össze is nyálazhatja, a masina bírni fogja.

A LeapFrog nem sok betekintést enged az eszköz lelkébe. A kijelzője 7 hüvelykes, a panel felbontása pedig feltételezhetően 1024 x 600 képpontos és Duo Tech technológiát használ a megjelenítéshez. A kapcsolati képességeinek csúcsa a 802.11 b/g/n-es WLAN modem. Két kamera is lesz benne, az elkészült fotókat pedig a 8 GB-os tárhelyre tudjuk elmenteni. A menüben joystickkel is navigálhatunk és van dedikált főképernyőre vezető gombja is. A hangszóró a jobb hallhatóság érdekében előre került.

A gyári alapértelmezett Android alkalmazáspiacot, a Play Store-t nem tudjuk vele elérni, van viszont saját boltja, ahol több mint 800 applikáció várja a fejlődésben lévő júzereket. Minden tartalom a gyereknek lett kialakítva, még a böngésző is. A Zui LeapSearch csak szigorú szűréseken átesett oldalakat enged felkutatni, hogy a csöppségek véletlenül se találkozhassanak idő előtt a szemüknek való dolgokkal.

A LeapPad Ultra debütálására a nyár végén, augusztusban fog sor kerülni. A vállalat a 4 és 9 év közöttiekben látja a célközönséget. A készülék nem egy olcsó kelléke lesz a gyerekek játékos kosarának, ugyanis 150 dollárt kell majd érte kifizetnünk.