Nem lesz több Nook tablet

2013. 06. 28.

A Barnes & Noble egyelőre nem dobta be a törölközőt, de jelezte, hogy hamarosan szögre fogják akasztani ezt a piacot, és egy egészen más formán kívánnak visszatérni a jövőben. A terv az, hogy bérgyártókkal lépnének szövetségre hasonló módon, mint ahogy azt a szolgáltatóktól láthatjuk. Tehát a Barnes & Noble nevét viselnék a gépek, ám a gyártásért például a Huawei felelne.

A vállalat azért döntött így, mert nem igazán sikerült nagy népszerűséget elérniük. A most lezárult financiális negyedévet 34 százalékos visszaeséssel voltak kénytelenek lezárni. No nem negyedéves szinten, hanem évesen, ami azért valamivel jobb összképet eredményez. A spórolás jegyében megszűnő táblák mellett, az e-könyvolvasók viszont zavartalanul maradnak a jövőben is, és bizony ezekre nincs is különösebben panasz, hiszen a Nook Touch-ok stabil szereplői a piacnak.

A Nook HD és a Nook HD+ esetében sem kell a forgalmazás beszüntetésétől tartani és a szoftveres támogatás is sokáig fog még élni. A jövőben tehát még bizony számolni kell az egyre alacsonyabb áron kínált tabletekkel. Amelyek lényegében már verik is az Amazon megoldásait, de sajnos a terjesztői hálózati és a márkanév nem képes felvenni a versenyt igazán a Kindle Fire-ökkel. Hiába próbálkoztak mindennel, volt időszak, mikor ingyenes e-book olvasó járt a Nook HD+ mellé, de ez sem igazán hozta meg a remélt eredményt.