Megjelent az első Tegra 4-es tábla

2013. 06. 27.

A Toshibáé a dicsőség, hogy piacra dobták az első olyan tabletet, amiben a szinte verhetetlenül erős Tegra 4 lapkakészlet kapott helyet. Ennek egyetlen vetélytársa van a piacon, a Snapdragon 800 termékcsalád a Qualcomm berkében. A Krait 400 magok ugyan magasabb órajelet igényelnek, de így fel is veszik a versenyt az Nvidia üdvöskéjével.

 

A REGZA tabletcsalád legújabb tagja az AT703 jelzéssel kerül majd a boltok polcaira. Legalábbis Japánban, ugyanis más területeken, így itthon is az Excite Write nevet fogja viselni. A 10,1 colos panellel ellátott gép 2560 x 1600 pixeles felbontással dolgozik és IPS technológiát alkalmaz. Az új generációs Tegra 1,8 GHz-es órajelen pörög és Cortex-A15 magokat foglakoztat egy 72 processzormagos GeForce ULP mellett. A rendszermemória emellett 2 GB-os méretben képviselteti magát a tárhelye pedig 32 GB, amit tovább bővíthetünk microSD karikkal.

 

Két kamerával jön az AT703 modell. Előre egy 1,2 megapixeles megoldást szereltek, amellyel HD videóhívásokat folytathatunk a partnereinkkel. A főkamera pedig 8 megapixeles fotók és persze Full HD videók rögzítésére képes. A kapcsolati képességek tárháza nem túl széles, van benne 802.11ac minősítésű WLAN és egy Bluetooth 4.0 modul – ez még később szóba fog kerülni. A masina nagyon vaskos lett sajnos, 10,5 milliméterre emelkedik ki a síkból és majd 700 gramm a súlya. Szerencsére legalább az üzemideje is tisztességes, hiszen hajszál híján 10 órát megy folyamatos terhelés mellett.

 

A Toshiba REGZA AT703 ára meglehetősen húzósnak indul, ugyanis 900-950 dollárt kell érte letennünk az asztalra. Cserébe viszont nem csak magában a tabletet kapjuk, hanem a csomag részét képezi egy érintőceruza is ami több funkcióval bír, és egy Bluetooth-os billentyűzet is, ami az irodai munkát hivatott könnyíteni. Az újdonság egyelőre csak Japánban kapható.