Alsókategóriás Snapdragonok jönnek

2013. 06. 25.

A Qualcomm hamarosan bemutatja az első Snapdragon 800-as lapkakészleteket, de emellett jönnek az alsóbb árszegmensbe sorakozó megoldások is. A Snapdragon 200 a felső-középkategóriában érvényesülhetnek minden területen.

 

Összesen hat chipkészlet fog terítékre kerülni, de lényegében csak kettőről van szó, ugyanis mind a kettőből három-három lesz különböző hálózati képességekre szabva. Lehetőségünk lesz CDMA, HSDPA és LTE hálózati egységgel is társítani az MSM 8x10 és MSM 8x12 chipeket. Ezek kettő és négy magot foglalnak magukban, amelyek már a Cortex-A7 technológiára épülnek, vagyis végre dobták a Cortex-A5-öt belépő szinten is. Ugyan ez jellemző a grafikus területet is, ahol a korábbi Adreno 203 lett becserélve egy Adreno 302-re. A processzormagok órajele 1,2 GHz körül alakulhat, az IGP-ről ezt egyelőre nem tudni.

A lapkakészletek a másban a magok számán túlmenően nem különböznek. Mind a kettő megoldás ugyan azt a memóriavezérlőt kapta példának okáért, ami LPDDR2 egységekkel hozható közelebbi kapcsolatba. A videós képességeiről nem esett szó a két eltérő megoldás miatt, de a kamera egyaránt 8 megapixelben lesz maximalizálva. Az MSM8x10 és az MSM8x12 nem csak választékos hálózati támogatással bír, de a SIM-ek száma is kiemelkedő, nem csak kettő, hanem akár három is hozzá csatlakoztatható, és mindegyiken tud hívásokat is fogadni folyamatosan.

A Snapdragon 200 vonalat gyarapító Qualcomm termékek több rendszer mellett is fel fognak bukkanni, ugyanis az Android mellett a Windows Phone 8 is képviselteti magát, ráadásul pedig a FireFox OS-sel a Mozilla is csatlakozott a sorhoz. A megjelenésre valamikor év végén kerülhet sor.