Táblagép hírek, Tablet PC hírek, újdonságok

Ha kíváncsi vagy, mi történik a táblagépek világában, nálunk megtalálod!
« Előző oldal     [1]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [98]     Következő oldal »
Hivatalosan is befutott a W3
Hivatalosan is befutott a W3
2013. 06. 10.
Az Acer Iconia termékcsaládjának legfrissebb tagja a várakozásoknak megfelelően a legolcsóbb lesz a maga nemében. Illetve ez így nem teljesen igaz, mivel a maga nemében egyelőre teljesen egyedi, és a Windows 8-as megoldások között ő lesz a legolcsóbb.
Csökkenő Windows árak hozhatnak olcsó tableteket
Csökkenő Windows árak hozhatnak olcsó tableteket
2013. 06. 09.
A Microsoft foggal, körömmel kapaszkodik a táblagépekbe, ami vélhetően annak tudható be, hogy már ők is látják az óriási potenciált a piacban. Az előző negyedév során majd 50 millió tábla talált gazdára, míg a PC-k száma kevesebb, mint 80 millióval gyarapodott. És mivel a tabletek népszerűsége gyorsan nő az asztali gépeké és notebookoké pedig lassan, de csökken, várhatóan a helycsere a két szegmens között, meg fog történni még idén.
Logitech zongora iPad mellé
Logitech zongora iPad mellé
2013. 06. 08.
A táblagépek használhatósága ellen, mind a mai napi sokszor hozzák fel a billentyűzet hiányát, és talán igaza is van azoknak, akik szerint a hardveres billentyűzetet semmilyen virtuális nem helyettesítheti. De szerencsére már azoknak sem kell lemondani a tablet-élményről, akik ezt vallják.
Tegrás termékfelhozatallal újít a Toshiba
Tegrás termékfelhozatallal újít a Toshiba
2013. 06. 07.
A Toshiba felől már korábban érkeztek pletykák új táblagépekről, így nem jelent akkora meglepetést, hogy a Computexen valóban több friss gépezet terítékre került. A két legérdekesebb lényegében szinte ugyan az lesz, az extráké a vízválasztó szerep.
 
Kamerák előtt az első 7 colos Windows 8 tábla
Kamerák előtt az első 7 colos Windows 8 tábla
2013. 06. 11.
Az Acer alig hogy bemutatta a legkisebb tabletet a teljes értékű Windows 8-cal, az Inventec máris a próbálja ezt a címet elhódítani. Az Inventec Lyon névre hallgató masina viszont még messze van a megjelenéstől, ami több okból fakad. Az első és legfontosabb, hogy itt már nem a Windows 8 fut a masinán, hanem a Windows Blue néven elhíresült 8.1-es verziószámmal érkező kiadás. Ezt egyelőre a Microsoft sem mutatta még be, így az Inventec bemutatója is biztosan későbbre esedékes. A Lyon háttere is érdekes, ugyanis már a Bay Trail Atom dolgozik benne, így biztosan nem lesz panasz a sebességére sem. Ennek megfelelően választották meg a memória kapacitását is, így 2 GB került bele, a tárhelyet pedig SSD formájában 64 vagy 128 GB jelenti majd. Az első demonstrációján áteső újdonság 7 hüvelykes IPS kijelzőt villantott a kameráknak 1280 x 800 képpontos felbontással megtoldva, így erre sem valószínű, hogy panaszunk lehetne. A gépezet a gigantikus tárhelyek ellenére még bővíthető is microSD kártyával, de egyéb micro jelzővel illetett nyílások is helyet kaptak a kereten, így az USB és a HDMI. A beszámolók szerint ennyire kicsi kijelzőn viszont a nagy felbontás már nem éppen jelentett előnyt. A Windows felülete ugyanis rettentően összezsugorodott, tehát a skálázás körül akadnak még gondok. Remélhetőleg persze ezek a megjelenésig még megoldódnak, és akkor tényleg a maximumot fogja majd nyújtani az Inventec „oroszlányja”....
Megjött a Galaxy Tab 3 8.0 is
Megjött a Galaxy Tab 3 8.0 is
2013. 06. 05.
A Galaxy Tabok szériájának legújabb tagja minden bizonnyal komoly sikereket fog elérni. Az elődje, a Galaxy Tab 2 7.0 jelenleg is vezeti az eladási listákat világszerte, ami nem is csoda, hiszen ezzel a Samsung gyártói támogatását és egy kellemes, jól használható gépet kapunk egyben.
Mégsem lesz nagy HTC táblagép
Mégsem lesz nagy HTC táblagép
2013. 06. 04.
A HTC már egy ideje dolgozik a legújabb tabletfelhozatalán, de ezúttal semmit nem bízhatnak a véletlenre. A vállalat iszonyatosan nehéz helyzetben van több szempontból is. Az eladási mutatók nagyon gyengén növekednek, és a bevétel folyamatosan egyre jobban csökken.
Intel processzort kap a Tab 3 10.1
Intel processzort kap a Tab 3 10.1
2013. 06. 03.
A Samsung Galaxy szériájának következő nagyképű tagja, egy kicsit ismeretlen szereplővel kerül forgalomba, legalábbis ha a pletykák igaznak bizonyulnak. A Tab 3 kapcsán már többször is felmerült az Intel neve, de eddig nem volt tiszta a kép, mivel már a Tab 3 7.0 specifikációja korábban kirajzolódott, és abban egy Marvell PXA986 található.
Érkezik az Asus Memo Pad felturbózott változata
Érkezik az Asus Memo Pad felturbózott változata
2013. 06. 02.
Az Asus költséghatékony táblagépe nem is igazán talált még magára a piacon, de máris érkezik a kvázi utódnak nevezhető Memo Pad HD. A 7 hüvelykes újdonságot az tajvani gyártó úgy fest, hogy a hamarosan megrendezésre kerülő Computexen vetheti be.
 
Három új tablet az Asustól
Három új tablet az Asustól
2013. 06. 06.
Az Asus a Computexre három nagyon komoly versenyzővel érkezett meg. A bemutató során leleplezték a Transformer Pad Infinity utódját, valamint előkerült a Memo Pad széria legújabb párosa, a 7 és a 10,1 hüvelykes kijelzőkkel.   A felhozatalunk legerősebb tagja egyértelműen az Infinity lesz. Ez az Asus masina már az Nvidia legújabb chipjét, a Tegra 4-et használja, mely négy plusz egy Cortex-A15 maggal indul a csatába a nagyobb piaci részesedésért. A lapkakészlet mellett 2 GB-nyi rendszermemóriát fedezhetünk majd fel, míg a tárhely 32 GB-os kapacitású eMMC Flash modulokból áll. A gépezet kapott Wi-Fi támogatást, lesz a fedélzetén Bluetooth modul és egy USB 3.0 csatlakozó is, ami az USB-OTG-nek hála kezeli a pendrive-unkat. Az új csúcsot jelentő Transformer kijelzője változatlan méretben feszít az előlapon, de a felbontását rendesen odatették, 2560 x 1600 képpont terül el a 10,1 hüvelyken, így a képminőség szemkápráztató. A dokkolható billentyűzettel felvértezhető szerkezetnek alapból kövér akkumulátora van, és eléri az üzemideje a 10 órát, de a notebookká alakítást követően még több ideig használhatjuk a gépezetet. Végül fontos kiemelni, hogy két kamerát is kapunk, előre egy 1,2 megapixeles került, a hátlapon pedig egy 5 megapixelessel kerülünk szembe. Érdekesség, hogy ez a terület a következő kliensünk esetében sem változott, sőt mi több, az extra alacsony áron kínált alternatíva is éppen ilyen kamerá...
« Előző oldal     [1]   [5]   [6]   [7]   [8]   [9]   [98]     Következő oldal »