Megjött a Galaxy Tab 3 8.0 is

2013. 06. 05.

A Galaxy Tabok szériájának legújabb tagja minden bizonnyal komoly sikereket fog elérni. Az elődje, a Galaxy Tab 2 7.0 jelenleg is vezeti az eladási listákat világszerte, ami nem is csoda, hiszen ezzel a Samsung gyártói támogatását és egy kellemes, jól használható gépet kapunk egyben.

Nem lesz ez másként az új generáció tagjánál sem, sőt mi több, ha hihetünk a pletykáknak, még talán lentebb is szorítják az árat, mint eddig. Sajnos a megjelenési dátumról és a pontos árról nem adott tájékoztatást a Samsung. Az újdonság már nagyobb megjelenítőt kapott, mint az elődje, hiszen ez 8 hüvelykes. Valószínűleg a növekedés oka, az Apple birtokán keresendő, az iPad mini alakjában. A Tab 3 kijelzőjének felbontása 1280 x 800-as és TFT technológiát használ. Két kamerája lesz, előre egy 1,3 megapixeles került, amivel a videócsevegés bonyolítható, hátul pedig egy 5 megapixelesé a főszerep.

A masina egy 4450 mAh-es akkumulátorból nyeri az energiát és a kétmagos, 1,5 GHz-es SoC mellett egy egészen kellemes üzemidővel járhat. A gép tárhelye 32 vagy 16 GB lehet majd a választásunktól függően, a rendszernek meg minden esetben 1,5 GB-tal kell beérnie. A gépezetnek lesz akár HSDPA/LTE modeme is, de ez kiviteltől függ, ami biztos az a GPS vevő, a Bluetooth 4.0 ás a kétcsatornás WLAN. Az Android 4.2 Jelly Bean fog rajta szerephez jutni, ami egy sor, utazással kapcsolatos extrával is meg lesz toldva.