Intel processzort kap a Tab 3 10.1

2013. 06. 03.

A Samsung Galaxy szériájának következő nagyképű tagja, egy kicsit ismeretlen szereplővel kerül forgalomba, legalábbis ha a pletykák igaznak bizonyulnak. A Tab 3 kapcsán már többször is felmerült az Intel neve, de eddig nem volt tiszta a kép, mivel már a Tab 3 7.0 specifikációja korábban kirajzolódott, és abban egy Marvell PXA986 található.

Kizárásos alapon tehát arra asszociálhatunk, hogy az Intel és a Samsung párosa a Galaxy Tab 3 10.1 képében fog testet ölteni. Az újdonság ebben az esetben meglehetősen erősnek ígérkezik, ugyanis a Clover Trail+ SoC lakozhat a hátlap mögött. Ez, vagyis az Atom Z2580, több esetben lekörözi az összes jelenlegi csúcs ARM-os megoldást, legyen szó a Snapdragon 600-ról vagy a Samsung sajátjáról, az Exynos 5 Octaról. És ha minden jól megy, még egy viszonylag kedvező árcédula is társulhat a szerkezethez abból kiindulva, hogy a Galaxy Tab 3 7.0 mindösszesen 199 dollárt kóstálhat alapjáraton.

Mostanra már több eszközben is dolgozik ilyen Intel megoldás, így a kompatibilitás sem jelent gondot. Az x86-os utasításkészlet mindössze néhány játéknak okoz komolyabb fejtörést, máshol nincs vele probléma. A Clover Trail+ platformmal eddig a Lenovo és a ZTE mutatott be terméket, a K900 még januárban bukkant fel a CES-en először, a Grand X IN II pedig nemrégiben állt a kamerák elé. Viszont az kétségtelen, hogy az Intel számára az igazi sikert a hírünk alanya hozhatja meg.