Mégsem lesz nagy HTC táblagép

2013. 06. 04.

A HTC már egy ideje dolgozik a legújabb tabletfelhozatalán, de ezúttal semmit nem bízhatnak a véletlenre. A vállalat iszonyatosan nehéz helyzetben van több szempontból is. Az eladási mutatók nagyon gyengén növekednek, és a bevétel folyamatosan egyre jobban csökken.

A gyártó már annyira elbizonytalanodott, hogy az okostelefonoknak a javát nem is mutatják be világszerte, hanem a legtöbb esetben csak Ázsia keleti részére koncentrálnak. Szinte szemmel láthatóan félnek a gyenge kritikától. És ugyan ez lehet az oka annak is, hogy végül is a nagyobb tabletet még a fejlesztési szakaszában elkaszálták, és inkább csak arra koncentrálnak a továbbiakban, ami a komolyabb népszerűségnek örvendő szegmensben próbál majd érvényesülni.

A kimutatások alapján ez a 8 col alatti méretet jelenti és a 300 dollár vagy az alatti árat. Ezek kellenek ahhoz, hogy az eladási számok alapján sikeres lehessen egy tablet és még jó bevételt is hozzon a vállalat számára. Fentebb árban és méretben is radikális a visszaesés, és ezért tettek le erről a HTC-nél. A forrás meglehetősen közel áll a tűzhöz, és a tőle származó információk szerint egy 7 colos modellt fogunk kézhez kapni, amin a Windows 8 ARM-ra optimalizált változata, a Windows RT teljesít szolgálatot.

Azt nem tudni továbbra sem, hogy ez mikor futhat be, de az év utolsó negyedévére várható, legjobb esetben ősz elejére. Az ára pedig a fent behatároltak szerint alakulhat, ha minden jól megy.