Három új tablet az Asustól

2013. 06. 06.

Az Asus a Computexre három nagyon komoly versenyzővel érkezett meg. A bemutató során leleplezték a Transformer Pad Infinity utódját, valamint előkerült a Memo Pad széria legújabb párosa, a 7 és a 10,1 hüvelykes kijelzőkkel.

 

A felhozatalunk legerősebb tagja egyértelműen az Infinity lesz. Ez az Asus masina már az Nvidia legújabb chipjét, a Tegra 4-et használja, mely négy plusz egy Cortex-A15 maggal indul a csatába a nagyobb piaci részesedésért. A lapkakészlet mellett 2 GB-nyi rendszermemóriát fedezhetünk majd fel, míg a tárhely 32 GB-os kapacitású eMMC Flash modulokból áll. A gépezet kapott Wi-Fi támogatást, lesz a fedélzetén Bluetooth modul és egy USB 3.0 csatlakozó is, ami az USB-OTG-nek hála kezeli a pendrive-unkat.

Az új csúcsot jelentő Transformer kijelzője változatlan méretben feszít az előlapon, de a felbontását rendesen odatették, 2560 x 1600 képpont terül el a 10,1 hüvelyken, így a képminőség szemkápráztató. A dokkolható billentyűzettel felvértezhető szerkezetnek alapból kövér akkumulátora van, és eléri az üzemideje a 10 órát, de a notebookká alakítást követően még több ideig használhatjuk a gépezetet. Végül fontos kiemelni, hogy két kamerát is kapunk, előre egy 1,2 megapixeles került, a hátlapon pedig egy 5 megapixelessel kerülünk szembe.

Érdekesség, hogy ez a terület a következő kliensünk esetében sem változott, sőt mi több, az extra alacsony áron kínált alternatíva is éppen ilyen kamerákkal a fedélzetén fog befutni. A Memo Pad FHD10 egyik fő jellemvonására már maga a neve is rámutat. Ez nem más, mint a kijelző, ami 10,1 colos és 1920 x 1200 képpontos felbontású. Az IPS panellel érkező újdonság alapja éppen az, ami a Galaxy Tab 3 10,1-é. Az Intel Atom Z2560 került a központba a két darab 1,6 GHz-es órajelen ketyegő maggal és a PowerVR SGX544 (MP2) IGP-vel.

 

A nagyképű Memo Pad hátlapja mögött 2 GB-nyi rendszermemória dübörög, a tárhelyből pedig a nekünk megfelelőt választjuk, lehet 16 vagy 32 GB-os az új társunk. A kapcsolati képességei között extrát nem találunk, de az átlagosnál talán egy kicsit gazdagabb a felhozatal, mert a Bluetooth és a 802.11 b/g/n Wi-Fi párosa mellett egy GPS követő is fel fog tűnni. At akkumulátor kapacitása 25 Wh-s és a vállalat szerint egy töltéssel tudja teljesíteni a 10 órás üzemidőt, ami bizony szép eredmény.

Utoljára maradt a Memo Pad HD7. Ez 7 hüvelykre 1280 x 800 pixeles felbontást vetít, ami a méretéhez viszonyítva kellemes képet biztosít. A gépezet 8 és 16 GB-os kivitelekben választhatjuk majd, és a rendszer sebességéről egy névtelenségbe burkolózó négymagos, Cortex-A7-es processzor gondoskodik. Ez a masina nem sokat árult el magáról, annyi biztos, hogy az ára alacsony lesz, és hogy egyébként, látszólag semmiből nem szenved hiányt, még GPS vevő is van benne, nem csak Bluetooth és WLAN.

Az árazásról nem beszélt egyelőre az Asus, csak a Memo Pad HD7 esetében. Ezt a modellt több színben, már 129 dollárért birtokba vehetjük, 16 GB-tal pedig még mindig csak 149-et fognak érte kérni. A megjelenés a közeljövőben várható, biztosat viszont itt sem tudni.