Érkezik az Asus Memo Pad felturbózott változata

2013. 06. 02.

Az Asus költséghatékony táblagépe nem is igazán talált még magára a piacon, de máris érkezik a kvázi utódnak nevezhető Memo Pad HD. A 7 hüvelykes újdonságot az tajvani gyártó úgy fest, hogy a hamarosan megrendezésre kerülő Computexen vetheti be.

A rangos elektronikai kiállításon minden bizonnyal sok, eddig nem látott gépezet kerül majd terítékre, így a Memo Pad család legújabb tagjának nem árt valamit domborítania, hogy magára irányítsa a figyelmet. A 7 colos kijelzője IPS technológiával dolgozik majd, a felbontása pedig 1280 x 720 (vagy 800) képpontosnak ígérkezik, ezeknek köszönhetően a képminőség jelentős javulást fog mutatni.

A tulajdonságaiba egyelőre nem sok betekintést enged a készülő eszköz, de néhány halvány részletre azért fényderült. Várhatóan egy négymagos processzorral lesz dolgunk, mely 1,6 GHz-es órajel elérésére képes, a lehető legjobb sebesség elérése érdekében pedig 1 GB-nyi rendszermemóriát is társítottak emellé. A háttértár kapacitása 16 GB-os lehet, a kapcsolati képességek listáján pedig a 802.11 b/g/n WLAN biztosan ott lesz. Az oprendszer tekintetében pedig az Android 4.2 Jelly Beannel állunk majd szembe, amely jelenleg még a legfrissebb kiadása a Google munkájának.

Egyelőre nem hivatalosak az információink, de úgy tudjuk, hogy az árazás terén sem szalad el az Asusszal a ló, ugyanis mindössze 169 dollárt fognak érte kérni. Ráadásul továbbra is széles színválasztékkal várják majd az érdeklődőket, hiszen lesz a fekete és a fehér mellett kék, pink (rózsaszín) és citromsárga is.