Kamerák előtt az első 7 colos Windows 8 tábla

2013. 06. 11.

Az Acer alig hogy bemutatta a legkisebb tabletet a teljes értékű Windows 8-cal, az Inventec máris a próbálja ezt a címet elhódítani. Az Inventec Lyon névre hallgató masina viszont még messze van a megjelenéstől, ami több okból fakad.

Az első és legfontosabb, hogy itt már nem a Windows 8 fut a masinán, hanem a Windows Blue néven elhíresült 8.1-es verziószámmal érkező kiadás. Ezt egyelőre a Microsoft sem mutatta még be, így az Inventec bemutatója is biztosan későbbre esedékes. A Lyon háttere is érdekes, ugyanis már a Bay Trail Atom dolgozik benne, így biztosan nem lesz panasz a sebességére sem. Ennek megfelelően választották meg a memória kapacitását is, így 2 GB került bele, a tárhelyet pedig SSD formájában 64 vagy 128 GB jelenti majd.

Az első demonstrációján áteső újdonság 7 hüvelykes IPS kijelzőt villantott a kameráknak 1280 x 800 képpontos felbontással megtoldva, így erre sem valószínű, hogy panaszunk lehetne. A gépezet a gigantikus tárhelyek ellenére még bővíthető is microSD kártyával, de egyéb micro jelzővel illetett nyílások is helyet kaptak a kereten, így az USB és a HDMI.

A beszámolók szerint ennyire kicsi kijelzőn viszont a nagy felbontás már nem éppen jelentett előnyt. A Windows felülete ugyanis rettentően összezsugorodott, tehát a skálázás körül akadnak még gondok. Remélhetőleg persze ezek a megjelenésig még megoldódnak, és akkor tényleg a maximumot fogja majd nyújtani az Inventec „oroszlányja”.