Hivatalosan is befutott a W3

2013. 06. 10.

Az Acer Iconia termékcsaládjának legfrissebb tagja a várakozásoknak megfelelően a legolcsóbb lesz a maga nemében. Illetve ez így nem teljesen igaz, mivel a maga nemében egyelőre teljesen egyedi, és a Windows 8-as megoldások között ő lesz a legolcsóbb.

Ez a tablet először hoz 10 hüvelyknél kisebb megjelenítőt a Microsoft legújabb operációs rendszerével. A W3 előlapját egy 8 hüvelykes panel tölti ki, ami 1280 x 800-as felbontással szolgál ki minket. Egy kamera van a fedélzetén, ami 2 megapixeles fotókat tud csinálni, de inkább csak a videóhívásokkor juthat ennek fontos szerep. A pörgős felhasználói élményről pedig egy 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Intel processzor gondoskodik. A kétmagos Atom Z2760 egy PowerVR SGX545 grafikus processzort integrál az ilyen jellegű munkák elvégzésére.

A masina két változatban lesz kapható, hazavihetjük 32 vagy 64 GB tárhellyel is annak fényében, hogy mennyire tartunk igényt, na meg hogy mit enged a pénztárcánk. A rendszernek viszont minden esetben 2 GB RAM-ot kell beosztania. A közel 500 grammos tábla 11,3 milliméteres vastagsággal büszkélkedi, ebbe a házba egy 8 órányi működést lehetővé tevő telepet rejtettek a mérnökök. A kapcsolati lehetőségek között Bluetooth-t és WLAN-t fedezhetünk fel.

A Windows 8 operációs rendszer mellett az Office irodai csomag is jelen van, és ezeknek a használatát egy nagyon jó kiegészítő jelentősen meg fogja könnyíteni. A billentyűzetről beszélünk, ami csatlakoztatható a tabletre, de nem notebook formátumban. Tehát egy kicsit elérő megoldással lesz dolgunk, mint az eddigi esetekben.

Az alap kivitelű Acer Iconia W3 megjelenésére heteken belül sor kerül. A gépezet ára így sem éppen alacsony, hogy ez már egy viszafogottabb megoldás, ugyanis 379 dollárról indul és a nagyobb háttértárral bőven átlépi a 400 dolláros határt. Ha pedig még az extrákra (tok, billentyűzet) is igényt tartunk, még jobban ki kell nyitni a tárcánkat. A gombsor közel 100 dollár lesz, míg a tokot megússzuk nagyjából 30 dolcsiból.