Logitech zongora iPad mellé

2013. 06. 08.

A táblagépek használhatósága ellen, mind a mai napi sokszor hozzák fel a billentyűzet hiányát, és talán igaza is van azoknak, akik szerint a hardveres billentyűzetet semmilyen virtuális nem helyettesítheti. De szerencsére már azoknak sem kell lemondani a tablet-élményről, akik ezt vallják.

Az Apple táblagépek mellé ugyanis már egy viszonylag olcsó kiegészítővel egy kellemes, jó helykihasználással kialakított billentyűzetet kapcsolatunk, hagyományosan vezetékes úton. A termék a Logitech műhelyéből származik, ahol nem szokatlanok az almás kiegészítők. Több esetben is összefuthattunk már iPadhoz tervezett kütyükkel is. A mostani alanyunk a megfelelő kompatibilitás érdekében kellően rugalmas, van ugyanis a tarsolyában a legújabb Lightning csatlakozó dugó mellett a régi fajta, 30 pinesből is.

A Logitech Wired billentyűzet 59,99 dollárt fog kóstálni, de ezért egy meglehetősen strapabíró eszközzel is gazdagodunk. A cseppet és a port bírni fogja annak ellenére, hogy egésze törékeny a külseje. És a gyártó szerint 5 millió leütésig minden gomb gondtalanul fog üzemelni, és remélhetőleg még ezt követően is. A 40 centis kábelen „lógó” 344 grammos kellék mindössze 21 milliméter vastag, így kellemes nyomáspontok is belefértek a kompakt méretbe. Az amerikai vállalat 3 év garanciát vállalat a gombsorra.