Bemutatkozott a legvékonyabb Windows 8 tábla

2013. 06. 24.

A Samsungé lehetez a dicsőség, legalábbis ameddig egy rivális nem licitál rájuk. Az Ativ Tab 3 ugyan elmarad a méretében a konkurens rendszerek által kínált jellemzőktől, de szégyenkeznie egyáltalán nincs oka.

 

A 8,2 milliméter vastag készülék a súlyát tekintve is eléggé kellemes, bár ilyen téren is akadnak jobbak Androiddal. Ez a táblagép 550 grammot nyom. És ebbe belefért egy korrekt akkumulátor is, ami 10 órányi folyamatos használatot tesz lehetővé egyetlen feltöltéssel. Lazább használat mellett így akár két napig is elvan a Win8-as szerkentyű. A kijelző 10,1 hüvelykes, a felbontása 1366 x 768 képpontos és IPS technológiát használ, valamint jár mellé egy S Pen is, ami együttműködik minden Office alkalmazással is.

Ez egy teljes értékű Windows 8-at futtató gép, tehát nem ARM alapokkal van dolgunk, hanem egy Intel Atom Z2760 dolgozik benne. A processzor 2 GB rendszermemóriával van megtoldva a tárhelyünk pedig eredetileg 64 GB, persze ebből biztosan sokat le fog fogni a Windows 8 rendszer. A kapcsolati képességei között a Bluetooth és a WLAN is ott van, de a többi tudására egyelőre nem derült fény. A csatlakozók között olyan extrát is találunk, mint a microHDMI, így a képet nagyban is meg tudjuk osztani.

A megjelenéssel kapcsolatos nem beszéltek a bemutatók során, így arról egyelőre nincs információnk, hogy mikor kerülhetnek a boltokba a szerkezetek, és hogy mennyibe fognak kerülni ezek.