Nagymértékben csökken a Surface RT ára

2013. 07. 13.

A Microsoft táblagépeiről köztudott, hogy nem éppen azt produkálják, amit eleinte vártak tőlük. Az eladási adatok továbbra is távol állnak attól, amilyen ütemben fogynia kellene a masinának, így a redmondiak ismételten megpróbálják élénkíteni a keresletet.

A vállalatnak nem ez az első ilyen próbálkozása, sőt mi több, szinte hetente állnak elő hasonlóan grandiózus dolgokkal. Volt olyan alkalom az elmúlt hónapokban, hogy több mint tízezer tanár kapott kézhez teljesen ingyen ilyen gépeket, és még az oktatásnál maradva azt se feledjük, hogy az iskolák számára már mindössze 199 dolláros áron is megvásárolhatóak ezek a tabletek.

Az Egyesült Államokból árcsökkentés következtében 100 dolláros felárért juthatunk majd hozzá a Touch Coverhez és 150-nel kevesebbet kell majd kifizetnünk magárért a Surface RT-ért. A gép indulóára így 349 dollár lesz: ezért az összegért cserébe a Windows RT rendszert futtató készülék 32 GB-nyi tárhelyet (illetve azt a keveset, ami ebből marad, kb. 10 GB) nyújt az új tulajdonosának, míg ha ezt kevesellnénk, dönthetünk a 64 gigás mellett, amiért mintegy 449 dollárt kell leszurkolni a boltokban. A fentiek fényében pedig a Touch Coverrel együtt ezek 449 és 549 dolcsiba fognak fájni az érdeklődőknek.

A Microsoftnak már csak rövid ideje van megválni a raktárban tornyosuló elsőgenerációs Surface-ektől, ugyanis már közel van a következő generációs gépek érkezése. Az új Surface dobja az Nvidia partnerségét, és a Qualcommal folytatja tovább, nevezetesen a Snapdragon 800-zal, míg az x86-os Surface esetében az Intel Haswell processzorai kerülnek a főszerepbe. Ezek minden bizonnyal sokkal vonzóbb alternatívák lesznek, mint a jelenlegi felhozatal tagja, de igazság szerint eddig sem volt gond ilyen téren a referencia modellekkel, így a palettaváltás sem jelent biztos sikert.

A most bejelentett áreső július 14-ével veszi kezdetét, ha minden a tervek szerint halad.