Készül a Toshiba AT7-A

2013. 07. 19.

A Toshiba az elmúlt időszakban sorra dobja piacra a jobbnál jobb konstrukcióit, ám az eddigi szereplők általában a felsőbb árszegmenseket vették célba. Ezúttal viszont egy igazi húzó tabletről számolhatunk be. Ennek az lesz a feladata vélhetően, hogy eladási számokat is produkáljon, ne csak jó teszteredményeket, ugyanis a néha 500 dollárt meghaladó áron kínált modellek hiába jók, nem igazán kapkodnak ezek után. Nem úgy, mint a 200 dolláros, vagy még annál is alacsonyabb áron kínált gépek után. Ilyen a mostani alanyunk is, az AT7-A.

Ez a 7 colos táblagép nem egy túlzottan erős vasat ad nekünk, és a felbontása sem szemkápráztató, viszont az eladási ára vélhetően az lesz. Hivatalosan nem tudni, hogy mennyibe fog ez fájni, ám az Acer Iconia B1 és a HP Slate 7 ellen indul harcba, amelyek még a 150 dollárt sem érik el. A kiszivárgott információk szerint a hírünk főszereplője leginkább Slate 7 hasonmásának fogható majd fel – rengeteg a közös vonás ezek között.

A pörgős rendszerért egy RK3066 fog felelni, vagyis 1,6 GHz-es Cortex-A9 párossal kerülhetünk szembe, amelyek négy darab 320 MHz-es Mali-400 társaságát élvezik. A beosztandó memória kapacitása 1 GB lesz. Az eszköz kijelzője IPS technológiát használ, és a 7 colos átlóra 1024 x 600 képpontot feszít ki. Az újdonságon az Android legfrissebb kiadása teljesít szolgálatot, ami jelen pillanatban hivatalosan az Android 4.2.2 (a Jelly Bean következő frissítése már a küszöbön van).

A Toshiba AT7-A megjelenési dátumról egyelőre pontosabb információnk nincs, de a pletykák szerint ez a masina valamikor a harmadik negyedévben illeszkedhet be a palettába.