ConCorde tab T10 – a várva várt nagyképű

2013. 07. 15.

A ConCorde újdonsága a Gray néven lesz megtalálható a választékban, ha valakinek a Tab T10 túl bonyolult lenne, vagy nemes egyszerűséggel túl semmit mondó. A Grayt hosszas várakozás előzte meg a fejlesztők részéről is, de főleg azon felhasználókéról, akik egy 10 colos gépet akartak, de a ConCorde márkajelzéséhez is ragaszkodtak egyúttal.

 

A készülék legfőbb paramétere ilyen tekintetben tehát a 10,1 colos megjelenítő, amely 1280 x 800 képpontos felbontással és IPS technológiával operál. Tehát a pixelsűrűsége átlagosnak nevezhető, de a betekintési szögei, a fényereje és a színhűsége biztosan kiemelendő lesz. A sebességfelelős egy RockChip processzor, nevezetesen egy RK3066, amiről a gyakorlottabb olvasóink már azonnal tudhatják, hogy két Cortex-A9 magot sorakoztat 1,6 GHz-es órajelen és egy Mali-400 MP4 grafikus magoldást is magában foglal, ami esetünkben 320 MHz-en tevékenykedik. A rendszermemória kapacitása 1 GB-os, míg a tárhelyből 16 GB került integrálásra. Ezt pedig további kártyákkal még meg is növelhetjük, így remélhetőleg helyhiányban nem fogunk szenvedni.

A tab T10 266 x 175 x 9,7 milliméteres házban lakik a mérleg meg 615 grammig kúszik fel alatta. A kapcsolati képességek tárháza eléggé szegényes, csak a megszokott Bluetooth és a 802.11 b/g/n minősítésű WLAN van benne jelen. Kapunk egy HDMI csatlakozót, ami segíthet nekünk nagyban visszanézni a fotóinkat, ami érdemes is lesz, hiszen egy 5 megapixeles HD videók készítésére alkalmas kamera kapott benne helyet a hátlapon. Előre egy 2 megapixeles megoldás került, ami szintén HD lehetőségeket nyújt. Külső adattároló is kapcsolható a kicsikéhez, hiszen az USB OTG képesség is támogatott. Így kisebb multimédiás központtá is faragható. Az akkumulátor közepesen bírja majd a nyüstölést, egy 8000 mAh-s egység került bele, ilyennél pedig azért már nem egy erősebbet láttunk korábban.

A készülék ára 70 ezer forint, ami azért nem aprópénz, de ezért az összegért a doboz már tartogat nekünk egy hardveres billentyűzetet is, amellyel megkönnyíthetjük az életünk. Ez Bluetooth-szal kapcsolódik a táblagéphez.