Nagyképű és felbontású táblákon ténykedik a Samsung

2013. 08. 06.

A Samsung mostanában egy sor újdonsággal rukkolt elő, legyen szó táblagépekről vagy okostelefonokról, de nagyon úgy fest, hogy a lendületük továbbra sem csökken, és hamarosan két újabb nagy dobással állhatnak a tisztelt közönség elé. Az SM-P900 és az SM-P600 egy ponton, a felbontásban azonos képet fest, de semmi más közös nevező nem lesz jelen állás szerint.

A Samsung SM-P900 jelenheti az abszolút csúcsot a méretet és a szolgáltatásokat figyelembe véve, de a sebességben már inkább az SM-P600 veheti majd át a stafétabotot. A Samsung P900 belső azonosítóval megbélyegezett modell várhatóan a Note szériát fogja megerősíteni felülről. Legalábbis nagyon erre utalnak azok az információk, miszerint a gép szerves részét fogja képezni egy érintésvezérlő toll is, ami vélhetően az S-Pen legújabb variánsa lesz. A 12,2 colos eszköz kijelzőjén WQXGA (2560 x 1600) felbontás fog feszíteni, így a képminőségre nem igen lehet majd panaszunk. Ezt a modellt a Samsung saját fejlesztésű processzora, az Exynos 5 Octa hajtja meg, azon belül is a friss, Exynos 5420-ra eshet a vállalat választása.

A Samsung SM-P600 viszont valószínűsíthetően gyorsabb lesz az előbbi modellnél, itt ugyanis egy Snapdragon 800 lapkakészület került a középpontba, ami a Krait 400 magokkal és az Adreno 330-cal eddig a legtöbb vetélytársát magamögé tudta utasítani. Ez a készülék már „csak” 10,1 hüvelykes képátlóval operál, de a pixelek száma ezúttal is éppen annyi, tehát 2560 x 1600 apró pontból épül fel a tökéletes végeredmény. Ez a legélesebb képet villantó 10 colos megoldás a piacon.

Az SM-P900-ból és az SM-P600-ból egyaránt készítenek olyan változatokat is, amelynek a kommunikációs képességeit meg fogják toldani mobilos modemmel. Így ezekkel folyamatosan online kapcsolatban lehetünk. A megjelenési dátumokat és az árakat egyelőre nem hozták nyilvánosságra.