IGZO panellel jön a Sharp csúcstablet

2013. 05. 21.

Az új Aquos Pad minden ízben a felsőkategóriába termett, és némi különlegessége is van az IGZO panelből kifolyólag. Az ultra magas felbontású készülék persze nem csak szemet gyönyörködtető kijelzőből áll. A sebességre sem igen lehet majd panaszunk.

Egy Qualcomm Snapdragon 600 hajtja meg a tabletet, mely a Krait 300 magjainak kvartetjével 1,7 GHz-es üzemi órajel elérésre képes, amennyiben minden erejét latba kell vetnie. A grafikus feladatokról egy Adreno 320 gondoskodik, ahogy azt ennél a chipkészletnél megszokhattuk. A SoC mellé pedig 2 GB-nyi memóriát társítottak. Az üzemidő is jónak ígérkezik, hiszen a 4200 mAh igencsak kiemelkedő kapacitást jelent ilyen méretben, és az IGZO panel is meglehetősen takarékos.

De mi is az az IGZO? Ez a technológia a szokásostól eltérő anyagokat használ fel: indium, gallium, zinc, oxide melyek a nevét is adják a megoldásnak. Ezzel az eljárással, jóval nagyobb áteresztőképességet kapunk, vagyis sokkal kevesebb energiát igényel a háttérvilágítást. A 7 hüvelykes újdonság emellett a képpontok sűrűségével is kérkedhet, hiszen 1920 x 1200-as a felbontása. De akkor sem kell zavarba jönnie, ha fotózni szeretnénk, ugyanis 2 és 8 megapixeles kamerákkal látták el a mérnökök. A kapcsolati képességei között az LTE hálózati modem mellett van Wi-Fi, NFC chip és TV tuner is, GPS vevőről és Bluetooth-ról nem esett szó.

Az Android 4.2 operációs rendszer felvonultató tablet valamikor a nyár folyamán fog megjelenni. Az Aquos Pad SH-08E áráról nem beszélt a Sharp.