Júniusban jön az Nvidia konzolja

2013. 05. 18.

A Projekt Shield néven fejlesztett masina némi csúszásban van az eredeti tervekhez képes, de már nem kell rá sokat várnunk. Az Nvidia márkajelzése szerepel ugyan a gépezeten, de a forgalmazásról hálózat híján, nem az Nvidia fog gondoskodni, hanem különböző független partnereket gyűjtöttek maguk köré az Egyesült Államokból és Kanadából. A legnagyobbak között olyanokat találunk, mint a Newegg, a GameStop, a Micro Center, de a Canada Computerst is joggal emelhetjük ki.

A Projekt Shield minden előjel nélkül érkezett az év eleji CES-en. A zöldek mindenkit megleptek a friss termékkel, és persze azzal, ami az érdekes formát öltött kézikonzolban pihen, a Tegra 4-gyel. Az Nvidia új chipkészletének erejét jól lehet majd demonstrálni a játékgéppel. A négy 1,9 GHz-es órajelen ketyegő Cortex-A15 mag és a GeForce ULP legfrissebb generációja ugyanis a különböző, szebbnél szebb grafikát felvonultató játékokban lesz majd igazán kihasználva.

Az Android 4.2 operációs rendszerrel érkező készüléken előre telepítve lesz a TegraZone, ahonnan a Tegrára optimalizált gameket szerezhetjük be. Egy lenyűgöző bemutatóban a Shield egy PlayStation 3 játékot futtató, ám jobb részletességgel, mint az eredeti formában. A széleskörű kapcsolati képességekkel és a Play Store-ral azonban elképesztő mennyiségben találhatunk egyéb alkalmazásokat is a kicsikére. Az 5 colos 720p HD kijelző kagylóként csukódik rá a mindenféle kezelőszervet tartalmazó testre. A kialakítása hasonló a PS3-hoz és az Xbox 360-hoz, van két analóg joystick, D-pad, A/B/X/Y gombok és még sok más egyéb szükséges billentyű is.

Az Nvidia Projekt Shield ára 350 dollár lesz, ami valamivel több, mint a konkurensek cetlijén szereplő összeg, de többet is kapunk a pénzünkért cserébe. A szállítások megkezdése előtt előrendeléssel már befoglalhatjuk magunknak az eszközt. Amennyiben lehetőségünk nyílik erre, május 20-án kell felkeresnünk a Play Store-t. A hó végén megrendelt szerkezeteket nagyjából egy hónappal később, valamikor június végén kezdik kiszállítani. A Shieldünk mellé tokot is csaphatunk további 39 dollár kicsengetését követően, és a borítás egy része is lecserélhető, így még egyedibb lesz. Ennek az ára 19 dollár.