300 dollárnál is olcsóbb Windows 8 tabletek jöhetnek.

2013. 05. 14.

Az Asus vezérigazgatója a vállalat terveit néhány napja vázolta, amikoris nyilvánosságra hozták az első negyedéves pénzügyi jelentéseket. Az Asus egészen jól szerepelt, de az előzetes várakozásoktól talán egy kicsit elmaradt a taiwani vállalat. Összesen 3 millió gépezetet tudtak értékesíteni az első ciklusban.

A gyártó elmondása alapján, a Windows 8-as megoldások szereplése azért volt annyira kiábrándító, mert a 7 hüvelykes készülékekre már nagyobb hangsúlyt helyeznek a vásárlók, az pedig eddig nem volt a Microsoft rendszerével összeegyeztethető. Mostanra pedig már megtörténtek a szükséges átalakítások a rendszeren, és több vállalat is jelezte már, hogy készítik a saját masinájukat.

Az Asus berkeiben a jelenlegi 600-700 dolláros táblagépekre vonatkozó átlagárat lentebb szeretnék szorítani, hogy ezzel is versenyképesebbé válhasson a Windows 8 és a Windows RT. A cél, hogy 300 dollár környékére tudjanak lemenni, a kutatásaik szerint ugyanis így már az Androidnak is megfelelő vetélytársai lehetnének a redmondiak termékével felvértezett gépek.

Ezekkel a kisebb gépekkel az Asus már jobb negyedévet zárhat összességében, hiszen most főleg a Google rendszere az egyeduralkodó, de a konkurencia biztosan valamelyest felpezsdítheti a keresletet. A vállalat szerint az Androiddal nem tudnak eléggé jó pozícióba kerülni, mivel már itt is a Samsung emelkedett a domináns szerepbe a Galaxy Tab szériával. Az Asus így a Windows 8 sikerével kerülhet fentebb a ranglétrán, persze csak ha valóban bejönnek a papíron jól mutató tervezetek.