TeXet TM-9751HD – az iPad-szerű négymagos

2013. 05. 13.

A TeXet neve talán most még nem olyan ismerősen csengő, de a jövőben talán többször láthatjuk majd felbukkanni. Az orosz gyártó ugyan lassabban halad a fejlesztésekkel, mint a kínaiak, de azt jól láthatjuk a TH-9751HD esetében is (amellett, hogy a neve nem éppen barátságos), hogy egészen összeszedett géppel van dolgunk.

Az eszköz alapját egy Allwinner A31 lapka adja, mely a világon elsőként egyesített négy Cortex-A7 magot. Az 1 GHz-es órajelen üzemelő megoldásnak persze mostanra már sok követője akad, de a TeXet választása erre esett. Az energiatakarékos megoldásban egy erős PowerVR SGX544 IGP kapott helyet. A RAM kapacitása 2 GB, ami bizony bőséges, és a 16 GB-os tárhellyel sem akadnak majd gondjaink, ha pedig mégis, akkor egy microSD-vel ezeket megoldhatjuk.

A vékony, kompakt testű masina 2048 x 1536 képpontos felbontással büszkélkedhet a 9,7 hüvelykes felületen. Az IPS panel az adatait tekintve éppen olyan, mint az iPad 4 által alkalmazott. Egy kameránk van, mely az előlapon lelhető meg, ez 2 megapixeles képek készítésére nyújt lehetőséget. Az akkumulátor meglehetősen izmos, 8000 mAh-es teljesítményű, így ezzel biztosan elmegy egy napig is huzamosabb használattal.

A TeXet TM-9751HD két színben kerül majd bevetésre, speciális dolgokat ne várjunk, van fekete és fehér külső a palettán. Az ára 320 dollár, ami bizony nem éppen olcsó, de remélhetőleg nem is lesz rá panasz.