Gyorsabb lesz az Asus táblatelefonja

2013. 05. 20.

Az Asus FonePad bemutatására a Mobile World Congressen került sor, és most, pár hónap elteltével máris érkezik a ráncfelvarráson átesett kivitel. Legalábbis az Asus így állította be, de a valóság azért egy kicsit mást mutat, hiszen szó sincs helycseréről. Az utódnak tekinthető kivitel drágább lesz, mint a jelenlegi változat - nem is kevéssel.

Az április óta megvásárolható első generáció 300 dolláros áron lehet a miénk, míg a friss megoldásért 360 dollárnak megfelelő helyi valutát fognak elkérni. Az ár tehát 20 százalékkal kúszik fentebb, ezt már tudjuk, de mivel kapunk mi többet?

Az új FonePad motorházában már nem az Intel Atom Z2420 dübörög, hanem a továbbfejlesztett Atom Z2460. Ebben a lapkakészletben már turbó órajel is van, amellyel akár 300 MHz-es ugrást is jelenthet az alap 1,3 GHz-ra, az elődöt így 400 MHz-cel is überelheti. Tehát, ha jól jön ki a lépés akkor egészen szép előnye lehet az első variánshoz képest, ám az árát is meg kérik. Némi pluszt jelent, hogy a microSD kártya árán spórolhatunk valamennyit, miután ez a gépezet már 16 helyett 32 GB szabadon felhasználható tárhelyet nyújt.

Az Asus egyelőre nem árulta el, hogy mikor kerülhet sor ennek a bemutatására, de sajnos hozzánk biztos, hogy nem manapság fog eljutni, hiszen az MWC-n bemutatott 300 dolláros készüléket sem lehet itthon kapni.