Különleges konyhamester az Archostól

2013. 05. 22.

Az Archos egy egészen furcsa készüléket leplezett le, illetve nincs is ebben semmi furcsa, legfeljebb az, hogy miért kellett erre mostanáig várni. A ChefPad a konyhában fog kikötni, és valódi segítség lesz a nem éppen unatkozó háziasszonyok számára.

A készülék neve egyértelműen rámutat arra, hogy mi is a készülék célpiaca. Az Archos ezúttal nem a nappali szórakoztatóeszköze szeretne lenni, hanem a sütés és főzés folyamán kellemes társ. Az eszköz ennek megfelelően több ponton is eltér a megszokottól, de azért annyira elvont célszerszámra senki ne számítson. A vastag szilikon borítás és a fokozatmentesen állítható állvány már első ránézésre világossá teszi, hogy ez a gép nemesebb feladatot szolgál, mint a társai. A csepp- és porállóság viszont csak erre terjed ki, a tokja nélkül ez is védtelen, ami azért sajnálatos.

A 9,7 hüvelykes, IPS panellel elláttot készülék ugyan csak 1024 x 768 képpontos felbontással rendelkezik, de nagyrészt úgyis egy kupac liszt alatt kell majd keresni, és messziről bogarászni, így ez lényegtelen itt most. A Chef App alklamazás segít majd nekünk abban, hogy mindent megtaláljunk, amire szükségünk lehet. Étel, valamint italreceptektől kezdve a vásárlási tanácsokon át a különböző vacsora, ebéd vagy reggeli ötletekig. A 8 GB-os tárhelyen biztosan sok receptkönyv fér el, de ha ez kevésnek bizonyulna, akkor sincs gond, hiszen egy microSD-vel erről gondoskodhatunk. Az Android 4.1 Jelly Bean tehát minden féle szakácsoknak szánt tartalomnak fog helyet adni.

A 210 dolláros áron kínált Archos ChefPad egyébként nem egy lassú kütyü, hiszen 1080p HD videók lejátszása sem okoz neki problémát. A háttérben egy RK3066 tevékenykedik, mely a RockChip keze munkáját dícséi. Az 1 GB rendszermemóriával a legtöbb esetben a kétmagos, 1,6 GHz-es órajelen tevékenykedő SoC akadásmentes produkciót mutathat be. Az elkészült ételeket pedig a 2 megapixeles kamera segítéségével meg is örökíthetjük, majd akár ezt másokkal is megoszthatjuk többfajta úton, módon. A ChefPad egy igazán jó ajándék lehet a kedvesünknek, vagy bárki másnak a családban.