Táblagép hírek, Tablet PC hírek, újdonságok

Ha kíváncsi vagy, mi történik a táblagépek világában, nálunk megtalálod!
« Előző oldal     [1]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [98]     Következő oldal »
Jön a RockChip RK3066 utódja
Jön a RockChip RK3066 utódja
2013. 04. 21.
A RockChip minden energiáját bevetve dolgozik a legújabb chipkészletén, ami az első eredmények alapján nagyon jó irányba halad. Az RK3168 néven bemutatkozó megoldás elég erős lesz az Android mozgatásához és emellett komoly multimédiás tartalmakkal is megbirkózik mindössze 1 wattból.
1,5 millió Android fogy naponta
1,5 millió Android fogy naponta
2013. 04. 20.
Az Android röviddel azután, hogy elérte a napi 1,4 milliós aktiválási számot, máris ünnepelhetik a Google-nél a következő mérföldkövet. Az Android elképesztő sikerei között persze az ilyen apróságok már eltörpülnek, mint a napi aktiválási érték, de ezek alkotják azt a szenzáció egészét.
Biztos, hogy készül a 7 colos Surface
Biztos, hogy készül a 7 colos Surface
2013. 04. 19.
A The Wall Street Journal hírportálon tűnt fel a legfrissebb információ a kisebb Surface tablet létezésével kapcsolatban. A WSJ munkatársa a tervezőasztalokhoz közeli, belsős forrásra hivatkozva állítja, hogy a Microsoft még idén be fogja mutatni a Windows RT-s táblagépének egy kisebb változatát.
Mi sem maradunk le az olcsó HP tabletről
Mi sem maradunk le az olcsó HP tabletről
2013. 04. 18.
A jelek szerint a HP nem hagyja cserben Európát, és itt is a boltok polcain köszönthetjük a legújabb, extra olcsó készüléküket, a Slatet. A HP Slate emellett megtartja a rettentően kedvező árát is, így attól sem kell tartani, hogy hozzánk már nagyságrendekkel az egyesült államokbeli árak felett fog befutni.
 
Element Five ifive X2 8.9 – névtelenül a csúcsra?
Element Five ifive X2 8.9 – névtelenül a csúcsra?
2013. 04. 22.
Az Element egy Hong Kong-i székhelyű viszonylag kicsi vállalat, de a termékük igazán nagyot robbanthat. Az ifive persze nem fog világuralomra törni, hiszen a termékeit legegyszerűbben az eBayről lehet beszerezni, az pedig közel sem kézenfekvő megoldás, ám ha nagy lesz rá az igény, akkor talán, ha utat nem is, egy kis ösvényt kitapos magának. A készülék, mint ahogy azt már a neve is mutatja, 8,9 hüvelykes panellel kerül a boltok polcaira, ami éppen ideális átmenet a hetesek és a tízesek között. A felbontása pedig szemet gyönyörködtető 1920 x 1200-as, melyhez az IPS technológia társul, így igazán tökéletes végeredmény tárul elénk. A gép rendszermemóriája 2 GB-os méretű, a tárhelye pedig microSD-vel bővíthető. A sebességért egy RockChip lapka fele, de nem aprózták el, az RK3188-at üdvözölhetjük köreinkben. Ez a chipkészlet a legerősebb kínai megoldás, négy Cortex-A9 maggal van ellátva és a Mali-400 MP4 végzi a grafikus munkát, teljesítményben lekörözi a Tegra 3-at és jobb, mint az Exynos 4412. Az X2 8.9 fedélzetén két kamera van, előre egy 2 megapixeles felbontású képek készítésére alkalmas optika kerül, míg a hátlapon már egy 5 megapixeles egység van. A kapcsolati képességek terén nem brillírozik, de ez elnézhető neki. Csak a WLAN hálózatokon keresztül tud online kapcsolatot kialakítani, és emellett még egy Bluetooth egység került bele. Az akkumulátor kapacitás 7200 mAh, így az üzemidő is k...
iPad mini rivális jön az Acertől
iPad mini rivális jön az Acertől
2013. 04. 16.
Az Iconia A1-810 egészen kedvező specifikációval fog kereskedelmi forgalomba kerülni, de egyelőre úgy fest, hogy azért nem egy kiemelkedően jó vételről beszélhetünk. Az Acer továbbra is a nyomott áron kínált megoldásokban látja a piaci szerepét, ami igazából nem a vállalat akaratából alakult ki, de jobb, mint amire egyébként számítani lehetne a néhány évvel korábban kialakult árazás mellett (akkor még bőven akadtak 500 dolláros Acer gépek is).
Jön a 8 colos Galaxy Tab 3.0
Jön a 8 colos Galaxy Tab 3.0
2013. 04. 15.
A Sammobile-nak sikerült megerősítést szereznie a legújabb táblaszéria egy új tagjával kapcsolatban, a Samsung egy belső emberétől. A listán kódnevek szerepelnek, amiből állítólag a Galaxy Tab felhozatal egyes tagjai, és annak bizonyos tulajdonságai hámozhatóak ki.
Ismét egy „Gamer” tábla
Ismét egy „Gamer” tábla
2013. 04. 14.
Mióta a PSP bemutatkozott a piacon, egy sor kisebb táblagépet üdvözölhettünk, amelyek mind azon vannak, hogy minél több érdeklődő fejét csavarják el a saját megoldásaik felé, és ezzel csorbítsák a Sony sikerét.
Keménykötés a Nexus 10-nek
Keménykötés a Nexus 10-nek
2013. 04. 13.
A Google bővítette a Nexus 10 táblagépek tartozékainak körét, ezúttal egy fedőlappal gazdagodott a választék, ami 30 dolláros áron lehet a miénk. A Book Cover néven debütáló tartozékkal, valóban kicsit könyvszerű alakot ölthet a vadiúj tabletünk, ahogy a neve is mutatja.
 
Trükkösen növelte részesedését a Jelly Bean
Trükkösen növelte részesedését a Jelly Bean
2013. 04. 17.
A Google operácisó rendszerének piaci arányai jelentősen átrendeződtek az elmúlt hónap folyamán, ami annak köszönhető, hogy a keresőóriás megváltoztatta ezeknek az összesítéseknek a számítási eljárását. Az Android 4.1-et és az Android 4.2-t összefogó Jelly Bean ezt követően közel a piac negyedét tudhatja magáénak a kimutatások alapján. Mi változott és miért is jobb ez így nekünk? Hát ha nekünk nem is, a fejlesztőknek mindenképpen szeretne pontosabb irányt mutatni a Google. A változtatások nem nagyok, mindössze annyi történt, hogy eddig az automatikusan bejelentkező okostelefonokat is számításba vették, de mostantól csak azoknak a mobiloknak a számát összesítik, amik valóban be is lépnek a rendszerre szabott piactérre, a Play Store-ba. Így tehát azokat nem veszi figyelembe az új számítás, akik nem használják ki az Android adta lehetőségeket, nem frissítik a programjaikat és nem telepítenek újabbakat. Ebből pedig azonnal látszik, hogy a programozóknak miért is kedveznek az „újraszámolással”. Most, hogy lemaradtak a lényegében csak, mint telefon, használt androidos masinák, az összkép közel került a nagy változásokhoz. A Gingerbread továbbra is maradt a vezető szerepben, de már „csak” 39,8 százalékot birtokol a több millió gépezetet tartalmazó tortából. Az Ice Cream Sandwich (Android 4.0) némi javulást mutatott, de nem egészen 1 százalékkal került köze...
« Előző oldal     [1]   [10]   [11]   [12]   [13]   [14]   [98]     Következő oldal »