Ismét egy „Gamer” tábla

2013. 04. 14.

Mióta a PSP bemutatkozott a piacon, egy sor kisebb táblagépet üdvözölhettünk, amelyek mind azon vannak, hogy minél több érdeklődő fejét csavarják el a saját megoldásaik felé, és ezzel csorbítsák a Sony sikerét.

Ezúttal a Tekniser kíséreli ezt meg az androidos alapokra épített készülékével. A recept semmit nem változott most sem, így sajnos ezúttal sem láthatunk semmilyen extra potenciált a masinában az átlagon felül. A nagyra nőtt PSP hasonmás nem hagyott le egyetlen szükséges kezelőszervet sem, az előlapon összesen nyolc billentyűt, és oldalanként 1-1 joysticket figyelhetünk meg. Ezeken felül - ahogy az lenni szokott - a sarkakba rejtve feltűntek a nyomásérzékeny „gáz gombok” is.

A Tekniser Tek 807D leginkább az Archos Gamepadre hajaz, és egyébként egészen ízléses az összkép. Feltehetően ez a masina sem lesz sokkal drágább, sőt inkább olcsóbb lehet a 150 eurós Archosnál. A hibrid tablet sebességéről egy RockChip RK3066 gondoskodik a két Cortex-A9 magjával és a négy Mali-400 grafikus feldolgozóval. A rendszermemória kapacitása sem szerény, 1 GB, a háttértárunk pedig 8 GB-nyi hellyel és microSD lehetőséggel kecsegtet.

Az előlapon a nagymennyiségű hardveres gomb között a 7 hüvelykes fektetett elrendezésű megjelenítő játssza a vízválasztó szerepet. Az 5 pontos multi-touch képes panel 1024 x 600 képpontos felbontással operál. És ha ez nem lenne elegendő, a HDMI jelenti a megoldást, ezzel ugyanis szinte bármilyen kijelzőre kivetíthetőek a tartalmak. A 350 grammos eszköz jól bírja szusszal, a gyártó állítása szerint 9 órán át is nyúzhatjuk egyetlen töltést követően.