Element Five ifive X2 8.9 – névtelenül a csúcsra?

2013. 04. 22.

Az Element egy Hong Kong-i székhelyű viszonylag kicsi vállalat, de a termékük igazán nagyot robbanthat. Az ifive persze nem fog világuralomra törni, hiszen a termékeit legegyszerűbben az eBayről lehet beszerezni, az pedig közel sem kézenfekvő megoldás, ám ha nagy lesz rá az igény, akkor talán, ha utat nem is, egy kis ösvényt kitapos magának.

A készülék, mint ahogy azt már a neve is mutatja, 8,9 hüvelykes panellel kerül a boltok polcaira, ami éppen ideális átmenet a hetesek és a tízesek között. A felbontása pedig szemet gyönyörködtető 1920 x 1200-as, melyhez az IPS technológia társul, így igazán tökéletes végeredmény tárul elénk. A gép rendszermemóriája 2 GB-os méretű, a tárhelye pedig microSD-vel bővíthető. A sebességért egy RockChip lapka fele, de nem aprózták el, az RK3188-at üdvözölhetjük köreinkben. Ez a chipkészlet a legerősebb kínai megoldás, négy Cortex-A9 maggal van ellátva és a Mali-400 MP4 végzi a grafikus munkát, teljesítményben lekörözi a Tegra 3-at és jobb, mint az Exynos 4412.

Az X2 8.9 fedélzetén két kamera van, előre egy 2 megapixeles felbontású képek készítésére alkalmas optika kerül, míg a hátlapon már egy 5 megapixeles egység van. A kapcsolati képességek terén nem brillírozik, de ez elnézhető neki. Csak a WLAN hálózatokon keresztül tud online kapcsolatot kialakítani, és emellett még egy Bluetooth egység került bele. Az akkumulátor kapacitás 7200 mAh, így az üzemidő is kellemesnek ígérkezik.

Arról egyelőre nincs információnk, hogy az Element Five ifive X2 8.9 pontosan mennyibe kerül majd, és sajnos a specifikáció sem teljes, ugyanis az Android kiléte sem derült ki egyelőre. Remélhetőleg jól választanak, és nem egy Android 4.0 kerül velünk szembe a bekapcsolást követően.