Táblagép hírek, Tablet PC hírek, újdonságok

Ha kíváncsi vagy, mi történik a táblagépek világában, nálunk megtalálod!
« Előző oldal     [1]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [98]     Következő oldal »
Yuandao N80 – négy mag és sok-sok gigabájt bagóért
Yuandao N80 – négy mag és sok-sok gigabájt bagóért
2013. 04. 11.
A RockChip processzorok egyre több táblagépben hódítanak, ami bizony nem meglepő annak fényében, hogy a chip nagyon olcsón biztosít komoly teljesítményt. Így ezek a masinák általában igen kedvező árral társulnak, és az eladásokat ez nagyban megkönnyíti, még akkor is, ha esetleg a felhasználó éppenséggel nincs tisztában a választottjának paramétereivel.
SuperAMOLED kijelzőt kaphat a következő Galaxy Tab
SuperAMOLED kijelzőt kaphat a következő Galaxy Tab
2013. 04. 10.
A Samsung hamarosan bemutatja a 8 hüvelykes AMOLED kijelzőjét, amivel frissített erővel futhatnak neki az olyan ellenfeleknek, mint az iPad mini, és eredményesen hódíthatnak vásárlókat a Kindle és a Nexus táblák iránt érdeklődők köréből. Az új masina a Galaxy Tab 7.7 utódjául szolgálhat a SAMOLED paneljével.
Újabb Samsung tábla kap Jelly Bean frissítést
Újabb Samsung tábla kap Jelly Bean frissítést
2013. 04. 09.
A Samsung az elmúlt időszakban, magához mérten meglehetősen sokat tesz annak érdekében, hogy a felhasználók kedvében járjanak. Ezúttal az egyre inkább korosodó Galaxy Tab 7.0 Plust ruházták fel frissebb Androiddal.
10,1 colos táblán dolgozik a HTC?
10,1 colos táblán dolgozik a HTC?
2013. 04. 08.
Az NPD DisplaySearch értesülései alapján arra következtethetünk, hogy a hárombetűs tajvani gyártónál egy 10,1 hüvelykes megjelenítőt használó táblagépen dolgoznak, ráadásul nem is akármilyenen. A készülék, ha minden igaz, a Windows 8 operációs rendszer mellett teheti le a voksát.
 
iPad mini hasonmás a Colorful műhelyéből
iPad mini hasonmás a Colorful műhelyéből
2013. 04. 12.
A Colorfly CT781 a külső jegyeit tekintve megszólalásig hasonlít az iPad gépezetére. Ez persze nem az első alkalom, hogy a másolók áldozatává vált egy Apple termék, de az iPad mini eddig még nem sok követőre talált. Az elsősorban kínai boltokat célzó masina éppen olyan vékony kávába foglalt 7,85 hüvelykes előlapi panellel van ellátva, mint az kisebbik iPad, és a felbontása is ehhez hasonlóan 1024 x 768 képpontos, árban viszont csak a felét kérik ezért. A CT781 persze sokkal visszafogottabbnak ígérkezik, így érhető is a szolidabb árazás. Itt Cortex-A7 magokkal felvértezett Allwinner A31 chippel futhatunk össze, mely a négy processzormagot 1,2 GHz-es órajelen dolgoztatja. A grafikus feladatok felelőse egy integrált PowerVR SGX544 MP2 lesz, ami némileg még túl is lett méretezve a lapka többi területéhez mérten. A SoC mellett 1 GB rendszermemória került felhasználásra. A mindösszesen 6,8 milliméteres tablet már-már pengevékonynak nevezhető, ezzel még az eredeti iPad mini-re is rálicitál a szerkezet. A klón persze nem az iOS 6-ot futtatja, hanem ahogy azt már megszokhattuk, az Android fogad rajta minket a bekapcsolást követően. Ezúttal a Jelly Bean 4.1-gyel van dolgunk. Arról egyelőre sajnos nincs bővebb információnk, hogy mennyibe kerül majd a Colorful Colorfly CT781, de vélhetően 179 dollárnál alacsonyabb összeget szabnak mellé. És a megjelenési dátum is várat magár, remélhetőleg minél hamarabb megkaparinthatjuk a pehelysúlyú iPad másolatot....
6 colos E-Book olvasó a Toshibától
6 colos E-Book olvasó a Toshibától
2013. 04. 06.
A japán székhelyű vállalat is úgy gondolja, hogy végre neki is járna valami a monokróm kijelzős apróságok piacából. A speciálisan olvasási célokra kifejlesztett E-Ink kijelzős termék minden bizonnyal megfelel majd az elvárásoknak.
Megkezdődött a Razer Edge szállítása
Megkezdődött a Razer Edge szállítása
2013. 04. 05.
A Razer játékosnak szánt táblagépét március elseje óta lehet előrendelni a gyártónál, és eddig nem igazán kaptunk tiszta képet azzal kapcsolatban, hogy pontosan mikor indulhatnak meg az első szállítmányok. Annyit árultak el, hogy a konzolszerű berendezést még a hónap vége előtt kézhez kapják az első vásárlók.
Júliusban jön az új Nexus 7
Júliusban jön az új Nexus 7
2013. 04. 04.
A Reuters két különböző forrásból szerzett információi alapján, már biztosan kijelenthetjük, hogy készül a Nexus 7 következő generációja, ami minden tekintetben felülmúlhatja az elődjét.
3G modemmel jön az xTAB-100dci
3G modemmel jön az xTAB-100dci
2013. 04. 03.
A WayteQ legújabb táblagépe sosem kerül már kereskedelmi forgalomba, legalábbis olyan formán nem, ahogy eredetileg megismerhettük. A vállalat már dolgozik azon, hogy a felhasználói igényeknek megfelelően némi átalakításon essen át a masina még a debütálása előtt.
 
Olcsó 3G támogatás a Treelogic-tól
Olcsó 3G támogatás a Treelogic-tól
2013. 04. 07.
A Treelogic minden bizonnyal keveseknek ismerősen hangzó név. A kis orosz gyártó viszont sokaknak a kedvében járhat a legújabb táblagépével, ami minden területre kiterjedő internet elérési lehetőséget biztosít a mobil hálózati modemmel filléres áron. A Brevis 705 persze ennek megfelelően nem is lesz egy csúcsgép, tehát a tudása szinte ki is merül abban, hogy bárhol online lehetünk vele. A masinán a rettentő régi Android 4.0 Ice Cream Sandwich fut, ami bizony megérett már a cserére. A helyzeten sajnos nem javít a Brevis többi paramétere sem. A motorházba tekintve egy elavult Allwinner A10-et fedezhetünk fel. Ez egy 1,5 GHz-es órajelen üzemelő Cortex-A8 magot és egy Mali-400 MP1 grafikus egységet tartalmaz. Az egyetlen pozitívum az 1 GB-nyi rendszermemória, már a háttértárnál is össze kell húzni a nadrágszíjat, mivel 8 GB-tal kell gazdálkodnunk. A 7 colos megjelenítő felbontása 800 x 480 képpontos, így az eredmény nem éppen szemet gyönyörködtető, inkább pixelesnek nevezném már. A viszonylag könnyed, 296 grammos táblagép jó tulajdonságai tehát a hálózati képességekre korlátozódnak. Ebből nincs is hiány, mivel a HSDPA modem mellett találunk Bluetooth modult, 802.11 b/g/n WLAN-t és GPS vevőt is. A 11 milliméteres ház oldalán van microSD kártya hely, mini USB csatlakozó és mini HDMI is arra az esetre, ha kivetítenénk a tartalmainkat nagyobb méretbe. A pontos árra és a megjelenési dátumra még várni kell, de a gép árc&iacut...
« Előző oldal     [1]   [11]   [12]   [13]   [14]   [15]   [98]     Következő oldal »