Táblagép hírek, Tablet PC hírek, újdonságok

Ha kíváncsi vagy, mi történik a táblagépek világában, nálunk megtalálod!
« Előző oldal     [1]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [98]     Következő oldal »
Ainol tablet négy maggal 100 dollár környékén
Ainol tablet négy maggal 100 dollár környékén
2013. 04. 01.
Az Ainol neve valószínűleg nem sok olvasónknak ismeretlen már, a vállalat ugyan a kínai gyártók sorát gyarapítja, és a termékeik is hasonlóan olcsók, mint másoknak, de itt a minőség is nagy figyelmet kap. Ha olcsón szeretnénk új társra találni, mindenképpen érdemes az Ainol kínálatában körülnézni.
Android 4.2.2 frissítés a WayteQ-nél
Android 4.2.2 frissítés a WayteQ-nél
2013. 03. 31.
A hazánkban oly népszerű gyártó ezúttal még több elismerésre szeretne rászolgálni, és ezért mindent meg is tesznek, ami tőlük telik. A legújabb lépésük az operációs rendszer frissítése lesz, méghozzá nem is akár hogyan, illetve akármire.
Jelly Bean frissítést kap az Xperia Tablet S
Jelly Bean frissítést kap az Xperia Tablet S
2013. 03. 29.
A Sony előző generációs táblagépe is megkapja azt az operációs rendszert, ami a legújabb masinán a Tablet Z-n teljesít szolgálatot. A japán gyártó már korábban ígéretet tett erre, és most már megnyugodhatnak a felhasználók, nagyjából egy hónap és telepíthető állapotba kerül a Jelly Bean, ami az Android 4.0-t váltja fel.
Hyundai T7S Samsung SoC-pel a háta mögött
Hyundai T7S Samsung SoC-pel a háta mögött
2013. 03. 28.
A Hyundai ez idáig nem tudott komolyabb nyomot hagyni maga után a tabletek, és úgy általánosságban a hordozható masinák piacán, de folyamatosan próbálkoznak, ami dicséretes és elképzelhető, hogy hamarosan az eredménye is meglesz ennek. Lássuk a gyártó legújabb masináját.
 
Kisebb táblagépen dolgozik a Microsoft?
Kisebb táblagépen dolgozik a Microsoft?
2013. 04. 02.
A pletykák a hardveres útmutatókból kaptak szárnyra, amit a vállalat a fejlesztők számára készített. A Microsoft ezek szerint, feltehetően egy olyan Surface tableten dolgozik, ami minden eddiginél kisebb és olcsóbb lesz. A ZDNet által felfedezett információkból az derül ki, hogy a redmondi óriás olyan változtatásokat eszközölt, melyeknek köszönhetően a jövőben alacsonyabb felbontás is megfelel a Windows 8 mellé. Az operációs rendszer „új” minimuma az 1024 x 768 pixeles (XGA) felbontás. Ezzel megalkothatóvá válik egy valódi iPad mini ellenfél, amire talán már nem is kell olyan sokat várnunk. Persze az korántsem biztos, hogy egy Surface minit üdvözölhetünk majd, elképzelhető, hogy egy partner kérésére készült a módosítás, és más gyártó cégére alatt futhat be ilyen eszköz. Ugyanakkor hátrányai is lehetne ennek: Nem csak olcsóbb lesz, de néhány dologról le kell mondani ilyen alacsony pixelsűrűség mellett.  Elérhetetlen lesz a Snap használata az XGA panel mellett és a Windows Store áttekintése is nehézkesebb lesz, ugyanis csak egy alkalmazást láthatunk egyszerre, nem sorakozik több egymás mellett. Mindenesetre ne szaladjunk ennnyire előre a gyenge lábakon álló szóbeszéd alapján, az sem kizárt, hogy valamilyen új felhasználási területre készülnek a Microsoftnál a változtatásokkal. Mindazonáltal szép reményekkel kecsegtet egy olcsóbb Windows-os gépezet – jót tenne a piaci versenynek....
Optimistán látja az idei évet az Acer
Optimistán látja az idei évet az Acer
2013. 03. 26.
Az Acer üzleti részlege hivatalos közleményben tájékoztatta a befektetőket, hogy a korábbi becsléseiknél jóval több táblagép eladására látnak esélyt 2013-ban. Az információk egyenesen Jim Wongtól származnak - aki mint ismert, a vállalat jelenlegi elnöke.
Kirobbanó formában a Compal
Kirobbanó formában a Compal
2013. 03. 25.
A Compal Electronics jelentős növekedést mutat az év első részében a tablet szállítmányokat figyelembe véve. Egészen pontosan a január-február ciklusban elért megrendelések növekedésről beszélhetünk most, ami a tavalyi eredményekhez mérten a 2,5 szeresére növekedett. Ráadásul a vállalat az előzetes becsléseket tekintve további jó szereplésre számít.
Minden Surface gyengélkedik, a Microsoft is beismerte
Minden Surface gyengélkedik, a Microsoft is beismerte
2013. 03. 24.
A Microsoft mellett ráadásul már az Nvidia is panaszos hangulatra váltott, pedig a zöldek a híres optimizmusukról is ismertek. A Surface RT viszont nagyon úgy fest, hogy gyászos kudarc lehet a szoftveróriás történetében, ám a jelek szerint a Surface Pro produktumát sem kell a történelemkönyvekbe vésni.
Hamar elkapkodták a Google I/O belépőit
Hamar elkapkodták a Google I/O belépőit
2013. 03. 23.
A Google az ígéreteihez híven, két hónappal a következő fontos eseményüket megelőzően áruba bocsátotta a konferenciára szóló jegyek arzenálját. És ahogy azt már megszokhattuk, néhány perc alatt lába kelt az összesnek, pedig egyáltalán nem olcsó mulatság bejutni a fejlesztőknek szóló rendezvényre.
 
Ekoore Lucid - Retina kijelző 250 eurónál kevesebbért
Ekoore Lucid - Retina kijelző 250 eurónál kevesebbért
2013. 03. 27.
Úgy fest, hogy hamarosan egy nagyon komoly ár-érték aránnyal rendelkező géppel lehetünk gazdagabbak. Az olcsó táblagépet négymagos lapkakészlettel és magas pixelsűrűségű megjelenítővel vértezték fel. Az újdonság Ekoore Lucid néven kerülhet a bevásárlási listák élmezőnyébe. A készülék az árához képest bizony eléggé ütős specifikációs lappal rendelkezik. A 250 eurótól is alacsonyabb árért cserébe kapunk például egy 9,7 hüvelykes, IPS technológiát használó kijelzőt. A panel felbontása 2048 x 1536, hasonló tehát az iPad jelenlegi generációjához. A tablettel két kamerát kapunk, előre került egy 1,3 megapixeles, amivel a videohívásainkat rendezhetjük, fotózni pedig az 5 megapixeles főkamerával érdemes. A képeinket nagyban is visszanézhetjük, mivel van HDMI csatlakozó is a fedélzeten. A kapcsolati képességei között csak WLAN és Bluetooth bukkant fel, így ez meglehetősen szegényes. A központban egy Allwinner A31 chipkészlet dolgozik, ami a négy Cortex-A7 maggal és a különálló ISP segédprocesszorral akár 4096 x 2304 pixeles anyagokat is le tudna játszani, bár erre minden bizonnyal sosem kerül sor. A SoC mellett a rendszermemória 2 GB-os méretben képviselteti magát, a tárhelyünk pedig 16 GB, amit microSD-vel még tovább bővíthetünk. A készülék több mint 10 órát bír egyetlen feltöltéssel, köszönhetően a gigantikus, 8000 mAh-es telepnek. Az &...
« Előző oldal     [1]   [12]   [13]   [14]   [15]   [16]   [98]     Következő oldal »