Mi sem maradunk le az olcsó HP tabletről

2013. 04. 18.

A jelek szerint a HP nem hagyja cserben Európát, és itt is a boltok polcain köszönthetjük a legújabb, extra olcsó készüléküket, a Slatet. A HP Slate emellett megtartja a rettentően kedvező árát is, így attól sem kell tartani, hogy hozzánk már nagyságrendekkel az egyesült államokbeli árak felett fog befutni.

Az öreg kontinens valamelyest hátrányban van Amerikához képest, amin persze nem is kell csodálkozni, hiszen a HP-nak az mégiscsak a hazai pályája. Ebből kifolyólag a rajt is elcsúsztatva lesz, közel 1,5 hónappal. A Slate árusítását még ebben a hónapban megkezdi a HP, de az európai forgalmazásra várni kell júniusig. A készülék a tengerentúlon 169 dolláros áron kelleti majd magát, Európába pedig 149 euróért lesz fellelhető. Némi differencia azért „kiszámítható”, de ez egyáltalán nem vészes eltérés.

Ezek az információk persze nem hivatalosak egyelőre, így érdemes feltételekkel kezelni. A pletykáért egy francia webáruház felel, ahol már előrendelhető a szerkezet.

A HP Slate sikere fordulópont lehet a táblagépek világában, de nem a jó irányba. Az olcsó, kínai alapokra épülő eszköz semmilyen extrát nem tartogat a gyártó nevén, és esetlegesen a gondos támogatáson felül. Ha ennyi is elég lesz a sikerhez, akkor nagyon megszaporodhatnak ennek a receptnek a követői a PC ipar nagyjai között, ez pedig valószínűleg nem lenne jó nekünk, hiszen azt tükröznék a statisztikák, hogy elég kevesebb fejlesztői munkát feccölni a gépekbe, amennyiben van mögötte „brand”.