Biztos, hogy készül a 7 colos Surface

2013. 04. 19.

A The Wall Street Journal hírportálon tűnt fel a legfrissebb információ a kisebb Surface tablet létezésével kapcsolatban. A WSJ munkatársa a tervezőasztalokhoz közeli, belsős forrásra hivatkozva állítja, hogy a Microsoft még idén be fogja mutatni a Windows RT-s táblagépének egy kisebb változatát.

A vállalat termékfelhozatalában eredetileg nem szerepelt volna ilyen masina, de a piaci viszonyok átalakulása olyan irányt vett, hogy a szoftveróriásnak, már muszáj engednie. A rájuk nehezedő nyomás nagy a Surface RT és a Surface Pro bukását követően, így mindent meg kell próbálniuk annak érdekében, hogy a referencia készülékek vonala átlendüljön a holtponton. Erre pedig egy 7 colos masina lehet a megfelelő megoldás – bár a merészebbek már inkább a 8 hüvelyk mellett teszik le a voksukat (iPad mini, Note 8.0, Galaxy Tab 3 (8.0)) mostanság.

A 7 colos Surface igazi darálóba fog kerülni, olyan ellenfelekkel kell szembenéznie a fent említett trión túl, mint a Kindle Fire vagy a Nexus 7. Ezek a masinák viszik jelenleg a prímet, ha az Androidról van szó. Minden bizonnyal a kis Surface RT-nek nem lesz egyszerű dolga, ha érvényesülni szeretne, de a szolidabb árral könnyebben szállhatnak versenybe, mint az eredeti, 10,6 hüvelykes megjelenítővel szerelt kivitel.

Ennek a gépnek köszönhetően talán új erőre kaphat az ARM alapú Windows is, ami egyelőre nagyon gyengén szerepel. Sajnos pontosabb információink egyelőre nincsenek, így a specifikációkba részletesebben nem bocsátkozhatunk, és ezért elhelyezni is nehéz a masinát. A WSJ informátora csak annyiról tudott beszámolni, hogy még idén kézhez kaphatjuk az első példányokat.