Keménykötés a Nexus 10-nek

2013. 04. 13.

A Google bővítette a Nexus 10 táblagépek tartozékainak körét, ezúttal egy fedőlappal gazdagodott a választék, ami 30 dolláros áron lehet a miénk. A Book Cover néven debütáló tartozékkal, valóban kicsit könyvszerű alakot ölthet a vadiúj tabletünk, ahogy a neve is mutatja.

 

Az új Nexus 10 kiegészítőt sajnos csak a 10,1 hüvelykes, nagyfelbontású megjelenítő védelmére tervezték, így másra nem is igazán jó. Az Apple iPad Smart Coverjéhez tudnám hasonlítani megjelenésre, bár ez egy kicsit kevésbé „Smart” ugyanis állvánnyá nem alakítható. Mindössze hátra hajthatjuk, ha éppen használatba szeretnénk venni a készüléket.

A Google Play Store rendszeréből beszerezhető termék a hátlapon találtható, a kamerát körül ölelő elem alá csusszan be, de nem kell félni, ez az elem így is pontosan illeszkedik majd. Valószínűleg előre tervezett dologról van szó.

A közel 7 ezer forintos extrával elkerülhetőek a kellemetlen karcolások és egyéb sérülések, amikkel szemben ugyan védett a Nexus 10 a Gorilla Glass 2-nek köszönhetően, de azt hiszem nem kell ecsetelnem, hogy azért ezeknek az üvegeknek a védelme azért közel sem biztos. Sajnos a megrendelés egyelőre nem minden országban lehetőség, így nálunk sem. Az újdonság narancssárga és sötétszürke árnyalatban érhető el.